Adrian Marciuc: E fierbere mare în CEO

Toată lumea fierbe la nivelul Complexului Energetic Oltenia! O spune Adrian Marciuc, vicepreședintele Federației Univers, care le-a și cerut directorilor să prezinte situația economică reală a companiei. Marciuc a explicat, la Radio Infinit, că vrea să se convingă dacă pierderea înregistrată anul trecut depășește, într-adevăr, un miliard de lei și ce a provocat-o.

Reporter: De ce ați solicitat situația financiară a companiei?

Adrian Marciuc: Toți salariații sunt neliniștiți. Peste tot aud diferite scenarii de închidere, de trecere pe gaze. Știe toată lumea că nu avem investiții, nu avem pădurile tăiate. Efectiv, nu avem nimic și situația financiară presupune tot. Eu, din câte am înțeles, unii zic că stăm bine, dar sunt certificatele de vină. Unii spun că nu stăm bine și tot așa. Până la urmă, mi se pare corect ca Directoratul să iasă oficial să ne aducă la cunoștință situația la zi a Complexului Energetic Oltenia pentru că și noi, sindicatele, nu putem să stăm. Stăm, stăm până vine cineva și va pune lacătul pe Complexul Energetic Oltenia. Noi ne adresăm Directoratului pentru că avem o ședință joi și Directoratul decide. Până la urmă, trebuie să fie responsabil pentru că conduce destinele a 13 mii de oameni. E ceva anormal să se închidă capacități. Să se pună pe masă datele corect, să vedem cum stăm, cu certificate, fără certificate. Până la urmă toți trebuie să afle situația companiei pentru că toată lumea e neliniștită pe această temă.

Rep.: Credeți că veți și primi aceste cifre de la cei din Directorat? Și ce veți face apoi?

A.M.: Până la urmă, ei sunt acolo sus. Sunt plătiți, au contracte de mandat, beneficii la sfârșit de an. Au tot felul de beneficii, ei trebuie să gândească. Dacă nu, să vină altcineva să gândească dacă ei nu au soluții. Să se ducă cu ele la Minister, la Guvern, dacă ne cer ajutorul, mergem și noi. Până la urmă, trebuie să ne autosesizăm că văd că e o tăcere suspectă la CEO. Toată lumea a zis că trec alegerile, dar eu nu intru în politică. Până la urmă, oamenii noștri trebuie să știe adevărul pentru că toată lumea are o familie acasă.

Rep.: Ar trebui să demisioneze cineva din Directorat?

A.M.: Nu pot să spun eu direct: Demisionați! Așteptăm această întâlnire. O să vedem după această întâlnire. Să ne spună tot adevărul pentru că, efectiv, nu mai putem să așteptăm. Toată lumea fierbe. Eu vă spun din informațiile din teritoriu. Este o fierbere care nu e bună pentru salariați.

Rep.: Credeți în pierderea anunțată, cea de 1,1 miliarde de lei pentru anul trecut?

A.M: Eu am auzit de prin ziare. Vreau să aflu din gura Directoratului aceste cifre, să ne prezinte cu costurile certificatelor, fără aceste costuri. Toată lumea vorbește pe la colțuri că e bine, dar au fost certificatele, să aflăm oficial. Asta am cerut, să aflăm oficial care e situația Complexului Energetic Oltenia, după care sindicatele, ne vom face treaba noastră. Ei să și-o facă pe a dânșilor! O să mergem și noi la Guvern, la Ministerul Energiei, să ne ajute sau asta e trasată de undeva de sus de acolo și asta ne e soarta.

Vizualizări: 3,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: