Condescu: Vom forma e echipă puternică pentru a avea ca obiectiv promovarea

Pandurii Târgu Jiu va reveni din această vară să joace meciurile din campionatul Ligii 2, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Echipa oraşului şi-a deshis porţile pentru a primi noi acţionari care să susţină o posibilă revenire în Liga 1 a pandurilor. Principalul creditor al clubului din Târgu Jiu, Marin Condescu, care este şi preşedinte al Adunării Creditorilor, cea care conduce clubul pe perioada de reorganizare, a declarat la Radio Infinit că, în anumite condiţii, la Pandurii se poate vorbi chiar din acest an de formarea unei echipe pentru promovare.

Reporter: Finanţarea echipei Pandurii a fost şi rămâne o problemă, cu acţionarii aţi mai discutat pe această temă?

Marin Condescu: Da, şi cred că lucrurile sunt pe calea cea bună pentru că procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a finalizat şi s-a respins apelul care s-a făcut acolo. Noi sperăm acum să se finalizeze cât mai repede, favorabil, şi procesul de la Curtea de Apel de la Craiova, iar Pandurii să poată începe activitatea normal cu toate grupele de copii şi juniori şi cu echipa mare.

Rep.: Până la o decizie finală în procesul cu acţionarii, cum se va descurca clubul cu cheluielile?

M.C.: Şi anul acesta vom spune foarte clar ceea ce am spus în fiecare an, fiindcă în ultimii trei ani am făcut practic patru echipe, pentru că s-a văzut că la fiecare final de sezon, pe jucătorii de la Pandurii este bătaie. Clubul Pandurii asigură condiţii de pregătire, masă şi cazare pentru jucători, urmând ca jucătorii care vor să facă performanţă în aceste condiţii să joace la Pandurii pentru a arăta că pot să meargă mai departe. Dacă vom avea Primăria şi Consiliul Judeţean lângă noi, şi cred că se va realiza acest lucru, dar şi societăţile private care vor veni ca şi membri asociaţi la Pandurii, anul acesta vom forma o echipă puternică pentru a avea ca obiectiv promovarea. Domnul administrator special Marin Golea a deschis porţile clubului în acest sens pentru a primi noi acţionari din zona privată alături de Pandurii.

Rep.: Legat de CEO mai aveţi ceva speranţe legate de finanţare?

M.C.: Părerea mea este că nu este nevoie de Complexul Energetic Oltenia în aceste momente să susţină activitatea sportivă. Când lucrurile vor reveni cel puţin la starea din 2013, din punct de vedere economic mă refer, atunci cred că îşi vor putea permite şi să finanţeze activitatea sportivă în zonele unde îşi desfăşoară activitatea, fiindcă este o obligaţie socială.

Rep.: După ce Pandurii va reveni să joace meciurile pe noul stadion cine va suporta cheltuielile la stadion?

M.C.: Există un contract între clubul Pandurii şi municipalitate în care se spune clar că, o anumită perioadă de timp, cât va dura contractul de comodat, municipalitatea asigură gratuit folosirea bazei sportive, urmând ca la finalul contractului de comodat toate investiţiile cu destinaţie sportivă făcute de către clubul Pandurii la stadion începând din 2005, să intre gratuit în proprietatea primăriei. Conform contractului se vor achita de către primărie utilităţile, urmând ca şi clubul Pandurii să nu mai solicite nici un fel de despăgubire pentru toate investiţiile pe care clubul le-a făcut la complexul sportiv, nu le mai enumerăm, dar se ştiu foarte bine pentru că s-a investit foarte mult acolo în baza sportivă, la terenul de joc mai ales, dar şi la terenurile 2 şi 3, şi toate modernizările care s-au făcut acolo la stadion pentru ca în 2013 să se poată omologa terenul pentru a juca meciuri de cupe europene la Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: