Romanescu: Trebuie redimensionată echipa care lucrează la stadion

Preluarea stadionului va trebui făcută la termenul stabilit prin contract, 30 iunie, pentru ca Târgu Jiul să mai poată găzdui ediţia din acest an a Supercupei României. Primarul Marcel Romanescu spune că a purtat discuţii cu patronul firmei care a subcontractat lucrările de la stadion, Nicolae Sarcină, explicându-i că nu se va putea face inaugurarea stadionului cu evenimentele preconizate dacă nu se vor respecta termenele de finalizare.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre stadion, s-au mai făcut paşi spre finalizarea lucrării?

Marcel Romanescu: În fiecare dimineaţă, la şedinţele operative, discutăm despre stadion. Din păcate, în acest moment nu putem lua noi nici o măsură în privinţa celor care execută lucrările acolo. Şi la întâlnirile anterioare cu directorul de investiţii de la CNI s-a discutat de anumite termene, termenul final de predare fiind data de 30 iunie, deşi s-a discutat şi de o finalizare mai rapidă a stadionului, pe data de 30 mai. Nu s-a respectat, dar sperăm ca măcar la termenul limită de la finalul lunii iunie să putem să discutăm de finalazarea lucrării.

Rep.: Nu se pare că se trage de timp, oarecum, constructorul?

M.R.: Din tot ceea ce am văzut până acum, ori termenii iniţiali ai contractului nu au fost foarte bine stabiliţi, ca perioadă de realizare a investiţiei, ori se întâmplă altceva. Nu am văzut muncitori stând pe stadion. Poate efectivele nu au fost la nivelul la care mă aşteptam eu, dar am fost de sute de ori pe stadion şi cei pe care i-am văzut lucrau la parametrii optimi. Nu ştiu ce s-a întâmplat dar cred că trebuie redimensionată echipa de angajaţi care lucrează la stadion.

Rep.: Chiar dacă nu e Primăria implicată, nu puteţi discuta cu cei de la CNI să impună anumite sancţiuni pentru întârziere?

M.R.: Oricum sunt penalizări prevăzute în contract, dar pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că îi sancţionează. Pentru mine e o mare pierdere faptul că se amână inaugurarea. Pentru că am atâtea evenimente de desfăşurat şi le pierd. Am pierdut competiţia cu cei de la FCSB şi nu vreau să pierd acum şi  Supercupa României. Asta i-am explicat şi domnului Nicolae Sarcină la discuţiile pe tema lucrărilor de la stadion. Îmi doresc să organizăm această competiţie la Târgu Jiu și FRF doreşte acest lucru, dar este un intermediar care trebuie să facă bine să finalizeze lucrarea. Este adevărat că domnul Sarcină este cel care a subcontractat lucrarea de la stadion, dar trebuie respectate anumite termene.

Rep.: Dar în acest moment se poate vorbi de o întârziere?

M.R.: Am discutat că trebuie să se finalizeze lucrarea în termenii contractuali, aşa cum s-a şi prezentat la federaţie. Inclusiv FRF face în acest moment demersurile necesare către CNI şi comunică permanent pentru a rămâne acel termen de 6 iulie bătut în cuie şi Supercupa României să se desfăşoare la Târgu Jiu. Toţi suntem încântaţi de această idee, mai ales Federaţia Română pentru că va putea folosi pentru prima dată stadionul din Târgu Jiu,  dar şi noi, pentru că putem face inaugurarea cu o competiţie oficială de cel mai înalt nivel, şi cetăţenii din Târgu Jiu care cred că de abia aşteaptă să vadă stadionul.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: