PSD a încasat-o la Fărcăşeşti din cauza primelor luate de angajaţii Primăriei

În timp ce mai marii PSD Gorj se pregătesc de o analiză a rezultatelor electorale de pe 7 iunie, aceştia pot să afle că filiala a fost înfrântă în alegerile de la Fărcăşeşti de organizaţia locală a PDL după ce fostul viceprimar democrat-liberal al comunei le-a vorbit sătenilor despre primele mari pe care le-au încasat angajaţii primăriei. Votanţii din comună au putut să afle astfel că o grămadă de bănet plătit de ei ca taxe a fost spart de oamenii din Primărie, cu susţinere şi orientare social-democrată, pe prime. 
 Dănuţ Bălu a fost ales viceprimar în urmă cu un an, dar şi-a pierdut funcţia în urma unui conflict cu majoritatea PSD din Consiliul Local şi cu primarul social-democrat al comunei. Acesta spune că discuţiile pe care le-a avut în campanie cu alegătorii nu au avut nicio legătură cu alegerile europarlamentare, votanţii fiind însă motivaţi să nu mai susţină PSD. Sătenii au aflat de la Bălu că angajaţii primăriei ar fi primit la sfârşitul anului trecut prime totale în valoare de peste un sfert de milion de lei, banii fiind daţi în baza unor hotărâri judecătoreşti. Bugetul local a suportat plata banilor din impozitele locale. 
 "Nu am făcut altceva decât să conştientizăm oamenii că cei de la Primărie s-au ales cu o grămadă de bani din taxele şi impozitele lor. Au dat prime de 2,7 miliarde lei la 9 funcţionari şi 11 angajaţi. Numai secretarul are un venit brut de 58 de milioane de lei, iar soţia lui, care, între timp a plecat din Primărie, a primit ca prime 260 de milioane de lei vechi, în două tranşe. În noiembrie ei nu mai aveau bani pentru salarii, dar în mai şi septembrie au plătit retroactiv sume mari la angajaţi. Au zis că în baza unor hotărâri judecătoreşti. Nimeni nu are ceva cu hotărârile judecătoreşti, sunt lege, ca să fie clar, dar să-i vedem pe cei de la Primărie că fac şi treabă. Să îşi merite banii ăştia că au prime mai mari ca la oraş", spune democrat-liberalul.

 Mai urmează nişte tichete cadou

 Dănuţ Bălu spune că el şi consilierii PDL au reuşit să promoveze un proiect de hotărâre prin care erau scutite de taxe persoanele cu venituri mai mici decât minimul pe economiei, hotărâre care nu a fost însă pusă în aplicare de edilii social-democraţi ai localităţii. Democrat-liberalul susţine că, astfel, votul din 7 iunie nu a avut aproape deloc vreo legătură cu europarlamentarele, ci, mai degrabă, cu nemulţumirea sătenilor faţă de felul în care le sunt cheltuite taxele şi impozitele plătite de ei.
 "Noi le-am spus oamenilor ce am făcut noi acolo pentru ei. Suntem 4 consilieri de la PDL, iar cei 6 de la PSD cu cei 3 de la PRM şi PNG s-au unit acum şi au aprobat acordarea de tichete cadou de 620 de milioane de lei. Noi am cerut, în schimb, să-i scutească de impozite şi taxe pe oamenii care câştigă sub venitul minim pentru că ei oricum nu pot să plătească, s-a votat hotărârea, dar secretarul nu a redactat nici până acum articolul acela şi, ca urmare, nu se aplică nimic. Asta le-am spus oamenilor, cât câştigă cei de la Primărie, de unde îşi iau ei banii, adică din taxele şi impozitele plătite de locuitorii comunei, şi ce muncă fac salariaţii Primăriei pentru cei cărora le cer votul. Oamenii au pus în balanţă şi au votat", spune Dănuţ Bălu.
 Democrat liberalul mai are o explicaţie pentru succesul partidului său în faţa PSD într-o comună dominată de un deceniu de social-democraţi. "Îl avem pe domnul Cosmin Popescu printre noi. Dumnealui îşi deschide un cabinet parlamentar aici în vecinătate, la Peşteana de Jos, şi asta contează mult pentru că oamenii vor să vină şi să îşi spună păsurile direct la dumnealui", afirmă Bălu.


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: