PSD cere încetarea mandatelor primarilor traseiști

PSD Timiș a cerut încetarea mandatelor primarilor traseiști, care au schimbat partidul înainte de alegeri. Un primar fără mandat complet pierde pensia specială.

„Traseismul este un comportament politic ce duce la înșelarea alegătorilor și la banalizarea proiectelor politice pe termen mediu și lung. Am susținut și susținem, noua echipă de la PSD Timiș, că traseismul politic este cea mai gravă formă de lichelism politic, un fenomen toxic și nedemocratic ce trebuie stopat. Primarii care aleg să schimbe barca politică după cum bate vântul guvernării trebuie să plece urgent”, transmit reprezentanții PSD Timiș.

"Conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată) și implicit pierderea mandatului de primar (OUG 57/2019 art 160 (h)). În situația în care prefectul va tergiversa luarea unor măsuri vom face plângere penală pentru abuz în servici”, mai transmit cei din PSD Timiș.

La Gorj nu au fost anunțate astfel de demersuri. Aici avem și cazuri de primari trecuți de la PSD la PNL, și cazuri de primari care au lăsat alte partide pentru PSD.

Formal, președintele Iohannis și premierul Orban au criticat traseismul politic, dar nu au făcut nimic pentru a stopa racolările de primari de la PSD, făcute de liberali.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: