PSD dă vina pe Băsescu pentru ruperea protocolului

Doi lideri ai PSD Gorj au spus ieri că ruperea protocolului de colaborare de către PDL este impusă de șeful statului, Traian Băsescu. Pe de altă parte, pesediștii spun că protocolul nu a existat la Gorj, deci nu putea fi rupt.

Ion Călinoiu e convins că ruperea protocolului de colaborare de către PDL Gorj are conotaţii strict electorale. Preşedintele executiv al PSD Gorj afirmă că între cele două organizaţii nu a existat un astfel de protocol şi, în consecinţă, nu există un document care să fie denunţat unilateral de una dintre părţi. "Există clar o motivaţie electorală de rupere a protocolului, iniţiată de Cotroceni, ca să fie clar. Domnul Băsescu are nevoie de instabilitate ca să iese deasupra şi să inducă în eroare electoratul că poate face ordine şi disciplină. PSD nu va face jocul preşedintelui Traian Băsescu şi îşi va asuma în continuare funcţionarea Alianţei, conform parteneriatului pentru România pentru că e nevoie de reformă şi stabilitate politică", afirmă preşedintele executiv al PSD Gorj.

Călinoiu spune că gesturile mai multor filiale PDL din ţară de a renunţa la colaborarea în plan local cu social-democraţii sunt făcute în urma unei decizii luate la Cotroceni.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a făcut și el declarații pe această temă: "Nu încape îndoială: ruperea protocolului PSD-PDL este o acţiune comandată de la Cotroceni. Planul lui Băsescu este să provoace instabilitate politică prin ruperea coaliţiei şi să pescuiască în ape tulburi. Preşedintele se teme că nu va intra în turul doi şi îndreaptă tunurile către partenerii de coaliţie".

PD-L își acuză partenerii de agresivitate

În replică la cei doi, Ionel Manțog, consilier județean al PDL Gorj, a spus că ruperea coaliției nu a fost cerută nici de președintele Băsescu, nici de conducerea centrală a PD-L. Manțog spune că partidul a cerut o analiză a colaborării în teritoriu, după ce mai multe organizații județene au informat biroul permanent național despre "comportamentul agresiv și dușmănos al organizațiilor locale PSD".

Manțog a precizat că PDL nu a spus că rupe protocolul, deoarece nu avea ce să rupă, acesta fiind încălcat de PSD a doua zi după semnare. "Noi am spus că răbdarea noastră față de organizația PSD Gorj și speranța că liderii acesteia vor răspunde invitațiilor noastre repetate la dialog și înțelegere a luat sfârșit. Este un moment foarte important pentru organizația PDL Gorj, care trebuie să își regândească acțiunile și comportamentul în funcție de decizia luată", a mai spus Manțog.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: