PSD devine paralel cu Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a pierdut controlul PSD şi este probabil o chestiune de zile până când ne va spune că nu PSD este împotriva lui, ci un PSD paralel, făcut de oamenii care controlează şi statul paralel.

Gabriela Firea joacă o carte mare. Fie va deveni liderul PSD, fie va fi aruncată din partid. Este puţin probabil ca Firea să fi intrat în această luptă fără să aibă informaţiile necesare. Firea ştie că partidul s-a prăbuşit în sondaje şi asta îi deranjează pe liderii locali, care vor să obţină în continuare mandate de primari, de preşedinţi de consilii şi de parlamentari. Dragnea a promis o amnistie de care mulţi au nevoie, dar deocamdată nu i-a ieşit şi oricum costul electoral a fost mai mare decât s-a estimat.

O altă nemulţumire a partidului, exprimată de Firea în comitetul executiv, este numărul mare de funcţii ocupat de oamenii lui Dragnea din Teleorman. Tot mai multe funcţii cheie sunt ocupate de oamenii lui Dragnea, Olguţa Vasilescu şi Darius Vîlcov. Practic, PSD este controlat de doi foşti pedelişti şi o fostă peremistă, în timp ce fondatori ai partidului nu mai contează. Uşurinţa cu care a fost dată la o parte Ecaterina Andronescu arată asta.

Pe surse mai circulă o nemulţumire a pesediştilor. Dragnea îşi transmite tot mai des deciziile prin intermediul iubitei sale Irina, care a ajuns mai puternică în partid decât mulţi baroni locali.

Masa critică împotriva lui Dragnea s-a creat, chiar dacă aparent acesta ţine lucrurile sub control. Gabriela Firea se poziţionează ca lider, dar i se vor alătura Tudose, Bădălău, Oprişan şi Stănescu, Andronescu şi Codrin Ştefănescu, Liviu Pleşoianu şi alţii. Posibil şi Corina Creţu, comisar european, să facă parte din scenariul prin care va fi înlăturat Liviu Dragnea. PSD devine paralel cu Liviu Dragnea, pe care îl costă tot mai mult libertatea.

Lupta a devenit una pe faţă şi astfel aflăm şi noi din gurile unor pesedişti cât de murdar se luptă. A povestit Gabriela Firea de interceptări făcute de organe ale statului pentru lideri de partid, de echipele de postaci plătite să distrugă imaginea unor incomozi. Şi suntem abia la începutul unei lupte care se va sfârşi, cred, în câteva săptămâni.

Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: