Solidari cu Bombonica

Nu am urmărit îndeaproape evenimentul monden al anului, cel privind nunta lui Dragnea junior. Am considerat că este un eveniment privat, care nu ar trebui să influenţeze prea mult agenda publică. Cred că, totuşi, am greşit. Mai mulţi oameni, votanţi tradiţionali ai PSD, mi-au spus că gata, au terminat-o cu Dragnea. Motivul? Faptul că fosta lui soţie, Bombonica, nu a fost la nunta fiului. Cumva, lumea îl consideră pe Liviu Dragnea vinovat pentru această absenţă, deşi în realitate nu avem de unde să ştim ce este în interiorul fiecărei familii.

Electoratul PSD, adept declarat al familiei tradiţionale, trecuse peste divorţul lui Dragnea de Bombonica şi nu se uita prea strâmb la foarte tânăra Irina, viitoarea soţie a liderului PSD. Mentalităţile s-au schimbat, nu mai sunt ca acum 30 de ani, astfel că Dragnea nu părea să fie taxat de electorat. Dar, lipsa Bombonicăi de la nunta fiului pare că îi dăunează şi celebrii consultanţi străini ai liderului PSD ar trebui să îi dea un sfat.

Nu ştiu câţi bani le dă Dragnea consultanţilor, dar parcă nu îl învaţă de bine. I-au livrat teoria asta cu statul paralel, experimentată deja în alte ţări, dar mie mi se pare că la noi nu a prins atât de mult, în ciuda eforturilor disperate ale unor televiziuni. Mie mi se par ridicoli toţi politicienii ăştia care, deşi au o majoritate confortabilă în parlament, nu reuşesc să răpună statul paralel. Nu reuşesc pentru că e inventat. Dar, presupunând că statul paralel ar fi un pericol real, Dragnea şi Tăriceanu ar trebui să plece acasă măcar pentru faptul că nu reuşesc de doi ani să îl termine, deşi au o supermajoritate în parlament.

Revenind la consultanţii lui Dragnea, uneori am impresia că aceştia fac mişto de liderul PSD. Dacă o fi adevărat că Dragnea a dat un milion de dolari pentru pozele alea cu Trump sau că a dat cinci milioane de dolari pentru scrisoarea lui Rudolf Giuliani, înseamnă că îl iau de prost. Românii pot fi manipulaţi, ca şi americanii, turcii sau ungurii, dar cu chestiuni mai de fineţe, nu cu din astea grosiere.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: