PSD, în maşina timpului

Încă nu-mi vine să cred cum a reuşit Dragnea, în două luni, să întoarcă România în epoca Iliescu – Năstase. Anii ’90 păreau departe, undeva în urmă. Copiii din acei ani sunt tinerii care au ieşit săptămâni în şir în stradă, apărând statul de drept, după ce Dragnea şi Grindeanu au dat celebra OUG 13.

Că Dragnea a vrut să scape de dosarele penale schimbând legea nu a fost o greşeală, ci o infracţiune premeditată, pentru care a constituit grupul infracţional numit generic Cabinetul Grindeanu. Nu i-a ieşit, oricât a persiflat sute de mii de români ieşiţi în stradă. Presiunile externe au fost prea mari, aşa că pesediştii au făcut pasul înapoi şi au abrogat ordonanţa.

Dragnea a reuşit însă să întoarcă PSD în timp, în anii ’90, unde vrea acum să tragă şi România. Mesajele de azi ale PSD sunt copiate de manualul de propagandă al lui Ion Iliescu. „Nu ne vindem ţara!”, „Noi muncim, nu gândim!”, „Iliescu apare, soarele răsare!”, „Iliescu te votăm, te votăm tot neamul, Ca să moară de necaz, Raţiu şi Câmpeanu”, erau celebre în anii de după Revoluţie. Acum, pesediştii acuză corporaţiile că sug sângele poporului, spun că Iohannis nu e român, ba chiar e nazist, fiind etnic german. Ar fi de râs, dacă nu ar fi atât de mulţi oameni care îi cred. Am întrebat o fanatică a mesajelor de acest tip de ce consideră că Iohannis nu este român, iar Birchall, Shhaideh şi alţi miniştri din Guvernul Grindeanu ar fi. Mi-a răspuns că Iohannis a vândut pădurile şi a exportat copii. I-am explicat că Schweighofer face afaceri în România din timpul lui Iliescu şi Năstase şi a răspuns: Asta e părerea mea şi basta.

Ca să fie limpede, PSD nu este mai corupt decât a fost PDL-ul lui Băsescu şi este la acelaşi nivel de corupţie cu ALDE şi cu PNL. Finanţarea campaniei lui Iohannis a fost la fel de dubioasă ca şi finanţarea campaniei lui Ponta. Corupţia este majoritară la vârful partidelor care s-au perindat pe la putere. PSD este mai nenorocit decât alte partide pentru că minte şi manipulează oamenii cu neruşinare. Pesediştii care au alte opinii decât Dragnea sunt sancţionaţi, primarii sunt puşi să adune milioane de semnături pentru susţinerea cabinetului Grindeanu ori să care oamenii la proteste. Lezmajestate şi cultul personalităţii îşi fac loc în politica oficială a PSD.

Şocantă este şi măsura de a le impune companiilor de stat să închidă conturile de la Raiffeisen Bank, după ce directorul acestei bănci a fost văzut la proteste. Compania Naţională de Drumuri şi-a notificat şi salariaţii că nu mai primesc salariile pe cardurile RfZ, trebuind să schimbe banca. Situaţia devine gravă şi nu este exclus ca maşina timpului să nu ne fi întors în anii ’90, ci în anii de glorie ai lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Vizualizări: 518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: