PSD, reclamat de liberali la biroul electoral

Partidul Național Liberal Gorj anunță că a depus plângere la Biroul Electoral Județean Gorj, cu privire la faptul că în comuna Turburea au fost distribuite materiale electorale pe care nu sunt menționate informațiile prevăzute de lege. Este vorba de denumirea operatorului economic care le-a realizat, tirajul și codul manadatarului financiar.

„Conform legilor în vigoare, orice cheltuială pentru campania electorală se face doar din contul de campanie, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală este organizată exclusiv de către mandatari financiari“, arată PNL Gorj într-un comunicat, unde acuză PSD că a încălcat legea.

Faptele sesizate de PNL constituie contravenții și se sancționează, conform legii, cu amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei, dar le pot atrage și sancțiuni pecuniare din partea Autorității Electorale Permanente, dat fiind faptul că au fost încălcate acte normative care reglementează finanțarea campaniei electorale, mai scrie sursa citată. (A.M.)

update: "Acuzațiile nu au susținere pentru că noi, Partidul Social Democrat Gorj, cunoaștem și respectăm legea, iar acele tipizate au ajuns la cetățenii din Turburea înaintea demarării campaniei electorale", este reacția PSD Gorj.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: