PSD şi-a tras director de şcoală la Roşia de Amaradia fără voia primarului PDL

În ziua în care preşedintele executiv al PSD Gorj spunea că orice director de şcoală care nu se înţelege cu primarul localităţii trebuie schimbat, ordinul se şi executa la Roşia de Amaradia. Ion Călinoiu spune că nu are nicio legătură una cu alta, deşi fostul primar din Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, a fost instalat director la grupul şcolar din localitate în ciuda opoziţiei actualului primar democrat-liberal al comunei. 
Actualul primar Liviu Cotojman, membru PDL, l-a învins în alegerile de acum un an pe reprezentantul PSD, Faităr rămânând anul trecut cadru didactic la unitatea de învăţământ. Edilul din Roşia de Amaradia se află în concediu şi spune că astfel a fost posibilă promovarea lui Faităr pe post de director de şcoală în condiţii pe care el le consideră abuzive şi care nu au nicio legătură cu îmbunătăţirea actului de conducere a unităţii de învăţământ.
 "Este un abuz pentru că l-au executat politic pe fostul director, care îmi este coleg de partid şi cu care eram de acord să fie pe funcţie. Păi cum spune domnul Călinoiu să fie schimbaţi directorii care nu se înţeleg cu primarii că la Roşia nu stau lucrurile aşa. Aici s-a executat un ordin politic. Şi-au promovat omul în nişte condiţii greu de descris. De vreo 2-3 săptămâni a venit un control acolo ca să-i găsească nod în papură directorului pe care l-au schimbat. Că nu se închide o fereastră, că nu ştiu ce, dar uite că au reuşit să promoveze un învăţător, că Faităr asta e, nu are nici măcar pregătirea necesară pentru aşa ceva. El nici măcar nu e legal instalat pentru că pe mine sau pe altcineva de la Primărie nu au chemat, de faţă fiind, din câte am înţeles eu, doar secretarul de la şcoală. Păi ce instalare e asta, ei între ei, au uitat de femeia de serviciu", spune edilul democrat-liberal.
 
 Departe de vorbele lui Călinoiu

 Cotojman spune că numirea este una politică şi care nu are nicio legătură cu afirmaţiile recente făcute de Ion Călinoiu cu privire la schimbarea directorilor în localităţile în care aceştia nu se înţeleg cu primarii. Edilul afirmă că el era în relaţii foarte bune cu fostul director, mai ales că acesta a fost înlocuit din funcţie fără acceptul său. Primarul spune că nu este de acord cu promovarea lui Faităr, deşi inspectorul şcolar general Nicolae Mergea susţine că demiterea fostului director s-a făcut pentru că Liviu Cotoşman nu s-ar fi înţeles cu el, lucru pe care edilul îl neagă, spunând că fostul director Nicolae Dragomirescu avea mandat până la sfârşitul lunii, când, eventual, s-ar fi putut pune problema schimbării lui din funcţie. Mergea este acuzat de primar că a executat un ordin politic, dar neagă acest lucru, în ciuda faptului că inclusiv prin PSD se vorbeşte despre presiunile de care are parte pentru a numi pe unul sau alţii dintre colegii de partid în fruntea unor unităţi de învăţământ.
 “ La Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia au fost efectuate o serie de controale în această vară şi s-a constatat permanent că nu se întâmplă nimic cu privire la pregătirea începerii noului an şcolar. Am discutat cu primarul, care a venit de câteva ori în birou la mine, împreună cu directorul adjunct al Grupului Şcolar, l-am întrebat despre director, că nu apare niciodată cu directorul general, ci doar cu directorul adjunct, mi-a spus că totuşi colaborarea dintre director şi primar nu este favorabilă şcolii. Analizând pe ansamblu situaţia de la Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia, am considerat că e bine să facem schimbarea directorului, al cărui mandat expira la 31 august, puţin mai devreme pentru ca în această perioadă cel numit să se ocupe de pregătirea noului an şcolar”, declară Mergea, care, astfel, i-a întins şi o mână de ajutor colegului său rămas fără primărie după alegerile de anul trecut.


Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: