PSD, vot pentru grațierea corupților. Dragnea: Dezaprob categoric!

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Trei mii de bucureșteni au ieșit în stradă și se anunță proteste masive în zilele următoare. Președintele PSD Liviu Dragnea a condamnat votul propriilor colegi, într-o postare pe facebook. „Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție. Înțeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente.” a scris în urmă cu câteva minute Dragnea pe Facebook.

Și premierul Grindeanu a reacționat. "Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului", a scris Grindeanu pe facebook.
 
 
 

Vizualizări: 2,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: