Șarapatin a primit explicaţii legate de centura Târgu Jiului

Deputatul de Gorj Elvira Șarapatin a primit răspuns la o interpelare legată de varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, la care nu se mai lucrează de multe luni. Ministerul Transporturilor i-a înaintat explicaţiile primite de la Compania Naţională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră, din care rezultă că firma constructoare este cea care a reziliat contractul.

CNAIR a comunicat faptul că antreprenorul a reziliat contractul încă din luna mai. „În data de 18 mai 2018, contractul de execuţie a lucrărilor de construcţie a variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost reziliat de către antreprenor. Vă informăm că pe durata execuţiei lucrărilor nu au fost înregistrate întârzieri la plata subcontractorilor aprobaţi de către beneficiar”, se arată în răspunsul primit de deputatul de Gorj. În continuarea răspunsului, CNAIR arată că „întreprinde demersuri pentru finalizarea procedurilor specifice rezilierii contractului”.

Deputatul de Gorj ceruse să afle de ce sunt sistate lucrările începute în 2014, câtă vreme informaţiile în spaţiul public erau că finanţare există, iar constructorul vrea să lucreze, dar că blocajul ar fi legat de probleme de cadastru.

Despre rezilierea contractului vorbea în septembrie și Ion Tudor, directorul secţiei Gorj a Drumurilor Naţionale, dar fără a fi foarte explicit. „Este adevărat. Contractul este coordonat de compania de drumuri. Nu vreau să intru în amănunte. Finanţarea există. Nu s-au cheltuit banii. În această perioadă, acolo unde am reuşit să dăm banii oamenilor pe case, le vom demola. Este o măsură luată de companie şi mi se pare o decizie bună. Nu poţi să ţii utilajele pe câmp, să stea fără să lucreze. Există bani! Sunt banii pentru expropriaţi, dar trebuie să respectăm legea. Ne zbatem, dar nu rezolvăm mare lucru, pentru că nu avem planurile parcelare. Noi nu vom da niciun om afară din casă până nu primeşte banii şi până nu are unde să se mute”, spunea Tudor acum câteva săptămâni.

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: