Ponta e convins că mai stăm un deceniu fără spitale și autostrăzi

La trei ani de când a plecat din fruntea Guvernului, deputatul Victor Ponta acuză actualul Executiv că nu a făcut nimic pentru a continua proiectele mari de infrastructură începute în vremea sa, ci a preferat să se împrumute mereu pentru a plăti salarii și pensii majorate fără o susţinere economică reală.

Din calculele sale reiese că nici peste un deceniu nu vom sta mai bine pentru că atât ar dura să fie reparat răul din ultima vreme, proiectele unor autostrăzi sau cele ale spitalelor regionale, inclusiv cel de la Craiova, care îi interesează direct și pe gorjeni, nu vor fi finanţate prea curând, deși pentru acestea erau bani până de curând.

„În 2016 puteau fi făcute studiile și pornită licitaţia - în 2017 începeau lucrările și în 2020 erau gata de funcţionare! Dacă se ocupau în continuare oameni serioși - nu incompetenţi și tâlhari! În 2016, Guvernul nu a făcut nimic - în 2017 nimic - în 2018 Darius Vâlcov a anunţat că nu vrea bani europeni și le face în parteneriat public privat, iar zilele trecute Guvernul a cerut Comisiei Europene să le treacă la finanţare pe Bugetul 2021-2027!!! Adică la Sfântul Așteaptă! Vorbim zilele acestea cu amărăciune despre ce puteau și nu puteau să facă doctorii din România în cazul tragediei de la Colectiv - ce poate fi mai important decât să faci 3 spitale noi în 3 zone diferite din ţară (cu bani europeni nerambursabili)! Dar Guvernul are bani pentru alte lucruri: salarii și pensii din împrumuturi ca să păcălească oamenii până la alegeri!”, susţine Ponta, cel pe vremea căruia au început și la Târgu Jiu lucrările la stadionul municipal și la șoseaua de centură, acestea fiind abandonate complet în ultima vreme. (G.I.)

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: