Liberalii împart pliante despre pesta porcină

Liberalii gorjeni susţin că au distribuit în ultimele două săptămâni 20.000 de pliante în mediul rural, conţinând informaţii despre pesta porcină.

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat apariţia virusului pestei porcine africane la un porc, într-o gospodărie din judeţul Dolj. La nivel naţional, virusul a fost depistat în 266 de localităţi, fiind peste o mie de focare.
Liberalii spun că au împărţit pliante informative, după ce au constatat că autorităţile din Gorj sunt nepăsătoare. „Pe parcursul ultimelor două săptămâni, membri ai organizaţiilor locale PNL din zonele rurale ale judeţului Gorj au împărţit 20.000 de pliante informative, prin care oamenilor li se explică atât caracteristici ale virusului, cum se transmite pesta porcină africană, cum se depistează, cum se combate și cum pot fi protejate animalele. Se atrage atenţia populaţiei că pesta porcină africană este o boală extrem de contagioasă, cu o rată a mortalităţii de 100% a porcilor domestici și sălbatici”, arată un comunicat al PNL Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: