Psiholog pentru consilierea bolnavilor de SIDA

Bolnavii de SIDA din județul Gorj vor avea parte de consilierea unui psiholog în perioada următoare. În acest sens, Spitalul Județean Gorj intenționează să încheie un contract de prestări servicii pentru consilierea psihologică a bolnavilor de SIDA. Este vorba de un contract în valoare de 12.500 lei, până la sfârșitul acestui an, putând fi prelungit prin act adițional cu acordul părților.

Spitalul Județean Gorj a postat anunțul de achiziție a acestui contract de consiliere psihologică a bolnavilor de SIDA pe 1 septembrie urmând ca până ieri, 2 septembrie, cei interesați să-și depună ofertele. A fost timp suficient cât un singur cabinet individual de psihologie să depună documentele. ”A fost depusă o singură ofertă, încă nu am desemnat câștigătorul, se analizează documentele depuse să vedem dacă îndeplinesc cerințele. Avem un cabinet medical individual care a depus oferta, este un psiholog, Ion Negomireanu. Nu va fi angajatul unității noastre, este doar un contract de prestări servicii pe finanțarea unui program de sănătate. Nu s-au cerut documente foarte complexe, s-a cerut doar un certificat de înregistrare la oficiul psihologilor și documente de la Finanțe”, a spus Florin Brîncuș, șef serviciu Achiziții.

Potrivit coordonatorului de proiect, Luminița Manea, medic Boli Infecțioase, la nivelul județului Gorj sunt 29 de pacienți cu virusul HIV, pacienți care au nevoie de consilierea unui psiholog. ”Este un proiect care prevede această consiliere a bolnavilor cu această boală. Pacienții chiar au nevoie de această consiliere, este o traumă pentru ei când află acest diagnostic. Psihologul va sta de vorbă cu ei, despre consecințe”, a spus Lumința Manea, coordonatorul proiectului.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: