Puciul USL de la Tismana, eşuat din cauza secretarului

Democrat-liberalul Marius Seceleanu rămâne viceprimar la Tismana cel puţin încă o lună. Puciul pus la cale de consilierii USL pentru demiterea acestuia a eşuat. Mai exact, proiectul de hotărâre nu a putut fi discutat, din cauză că secretarul primăriei „nu a avut timp” să întocmească un raport de specialitate.

Opt consilieri ai Uniunii Social Liberale au semnat un proiect de hotărâre pentru demiterea viceprimarului PDL Marius Seceleanu. Încercarea a eşuat, nu pentru că nu ar fi fost suficiente voturi, ci pentru că proiectul de hotărâre nu a putut fi supus la vot, neavând raport de specialitate. „M-au anunţat târziu, am avut alte treburi de făcut şi nu am putut face raportul de specialitate”, spune secretarul Nicolae Gruescu.

Consilierii locali în acuză însă că face jocurile primarului şi viceprimarului. „Din cauza secretarului nu am schimbat vicele, pentru că tărăgănează acest lucru. Sunt pe mână, iar viceprimarul face numai rău comunei”, spune consilierul PSD Ion Răuţ.

În replică, viceprimarul susţine că şi-a făcut datoria. Marius Seceleanu nu înţelege de ce consilierii ţin neapărat să-l schimbe: „Eram sigur că nu mă vor schimba, pentru că secretarul primăriei are lucruri mai importante de făcut decât să-mi întocmească mie raport, iar fără acest raport nu mă pot schimba. Eu mi-am făcut treaba, iar aici la primărie am făcut o echipă şi am realizat lucruri bune pentru comună”.

FĂRĂ SCAUN

Unul din consilierii care doresc demiterea viceprimarului este Nicolae Budică, ales pe lista Partidului Alianţa Socialistă. Acesta a venit neconvocat la şedinţa de consiliu, unde a văzut că i s-a luat şi scaunul. PAS a retras sprijinul politic al lui Budică iar acesta şi-a pierdut mandatul, potrivit legii, dar consilierii locali refuză să ia act de încetarea mandatului.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: