Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Orban nu promite măști pentru elevi, ci bani pentru școli

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică la Târgu Jiu că guvernul va aloca 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităţilor locale şi unităţilor şcolare pentru pregătirea anului şcolar.

Acesta a fost întrebat de ce elevii nu primesc măști de protecție, dacă tot sunt obligați să le poarte. Premierul a evitat un răspuns, precizând că vor fi dați bani autorităților locale, care vor decide ce fac cu ei.

„Ceea ce putem noi rezolva o vom face împreună cu autorităţile locale şi cu conducerea şcolilor. În acest sens am avut în dezbaterea Guvernului ordonanţa de Urgenţă prin care alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităţilor locale şi unităţilor şcolare pentru pregătirea anului şcolar”, a afirmat Orban.

El consideră că este mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitate legate de începerea anului şcolar.

„Din toate discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale, există o colaborare în acest sens şi e mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală legate de începerea anului şcolar şi noi venim şi decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare. Unele cheltuieli vor fi făcute de Guvern, de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, alte cheltuieli vor fi făcute de autorităţile locale, alte cheltuile vor fi făcute de unităţile şcolare”, a precizat primul ministru.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat acum câteva zile că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă declaraţia Ralucăi Turcan şi susţin că Guvernul trebuie să asigure măşti tuturor elevilor.

Vizualizări: 549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: