Iohannis anunța investiții de 1,5 miliarde de euro la CE Oltenia. Orban dublează promisiunea!

Investiții de 3,54 miliarde de euro la Complexul Energetic Oltenia a promis duminică președintele PNL, Ludovic Orban, premier în exercițiu. Culmea, la 1 iulie, guvernul lansa în prezența președintelui Klaus Iohannis programul ”Reclădim România - Planul național de investiții și de relansare economică”, unde erau anunțate investiții de 1,5 miliarde de euro la compania energetică. 

Apropierea alegerilor locale și vizita în Gorj l-au făcut pe Orban să dubleze suma, deși au trecut de atunci doar câteva săptămâni. România va prezenta Comisiei Europene un ”plan extrem de ambițios” de restructurare a gigantului energetic Oltenia, în valoare de 3,54 de miliarde de euro, a anunțat premierul, precizând faptul că finanțarea acestui program se va realiza din 2 surse. ”Finanțarea acestui program de restructurare urmând să se facă din veniturile companiei, într-o sumă de aproximativ 1,5 miliarde de euro, restul finanțărilor urmând să fie asigurate fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare, care este administrat de ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”, a spus șeful Guvernului, aflat la Târgu Jiu.

Orban a mai subliniat faptul că are încredere că acest plan va garanta locurile de muncă pentru ”cei mai mulți” dintre angajații Complexului Energetic Oltenia și că ”va oferi perspective de dezvoltare economică” județului Gorj. Nu a reușit să spună, concret, cum vor fi folosiți acești bani, deși vorbim de o sumă colosală.

În documentul lansat pe 1 iulie, girat de președintele Iohannis, se face referire la un plan pentru CE Oltenia, prin care sunt propuse a fi construite patru parcuri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de circa 310 MW, trei blocuri pe gaz, reabilitarea și modernizarea hidrocentralei de la Turceni și retehnologizarea microhidrocentralei de la Ișalnița.

Vizualizări: 2,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: