Plouă cu proiecte, în campanie. Orban: "Așa s-au nimerit, pură coincidență”

Vizita lui Orban la Târgu Jiu a însemnat și o reluare a promisiunilor pe care le-am auzit și de la PSD, tot în campanie electorală. Încep din nou lucrările la centura municipiului Târgu Jiu, la drumul expres Târgu Jiu - Craiova, la podul de la Lainici, vin bani cu nemiluita pentru minerit, se scot la licitație lucrările pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu etc.

Mai este o lună până la ziua votului, iar premierul României a expus mai multe idei pe care vrea să le pună în aplicare.

În cadrul unei conferințe de presă la Prefectura Gorj, Ludovic Orban a înșirat mai multe proiecte ce vor fi implementate în Gorj, dar în special în municipiul Târgu Jiu. Unul dintre acestea a fost legat de vestitul drum expres Craiova-Târgu Jiu. Orban a dat garanții că se va face. O altă investiție promisă a fost legată de Podul de la Lainici, dar și centura municipiului.

”În ceea ce privește Centura Târgu Jiu. După cum bine știți proiectul trebuia finalizat în 2016. Va fi semnat contractul de construcție a restului de lucrări care au mai rămas de executat. Instanța de fond s-a pronunțat și s-a luat decizia să nu se mai facă apel. În termen de 10 zile să se semneze contractul. De asemenea, un proiect extrem de important pentru Târgu Jiu și Gorj este realizarea drumului expres Craiova-Târgu Jiu. Acesta proiect, până la data de 15 noiembrie va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Tot legat de infrastructura rutieră este vorba despre Podul de la Lainici. În data de 8 septembrie va fi semnat contractul pentru a reabilita acest pod”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

Și cum lista proiectelor din tolbă nu se termină aici, Orban a vorbit și despre reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu. ”N-am venit cu tolba goală, ci plină. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat ordinul pentru indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu. Acest obiectiv de investiții va intra în licitație, săptămâna viitoare”, a mai spus Orban.

Proiectul prevede o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare, o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri, bibliotecă, săli de expoziții și alte spații dedicate unor activități culturale.

Întrebat de ce aceste proiecte sunt prezentate tocmai în prag de alegeri, premierul a răspuns: ”Așa s-au nimerit. Pură coincidență!”

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: