PUG-ul comunei Glogova va fi actualizat

Administraţia locală din Glogova a contractat o societate care să întocmească noul Plan Urbanistic General (PUG) al comunei. Pentru realizarea acestui plan autorităţile au alocat suma de 60.000 lei, bani de la bugetul local.

O firmă din Craiova va executa Planul Urbanistic General al comunei Glogova şi are termen să-l finalizeze până a sfârşitul lunii noiembrie. Autorităţile locale vor trebi ulterior să obţină toate avizele necesare de la instituţiile statului. Iniţial consilierii locali nu au avizat realizarea acestui PUG pe considerentul că şi în urmă cu câţiva ani au fost alocate fondurile necesare în acest sens, însă documentaţia nu a mai fost realizată pentru că administraţia locală de la acea vreme nu a continuat demersurile. Ulterior, consilierii s-au răzgândit şi au avizat demararea procedurilor pentru actualizarea Planului Urbanistic General al comunei. "Acesta este un lucru absolut necesar comunei Glogova, a se întocmi Planul Urbanistic General, în ceea ce priveşte disciplina în construcţiile ce se vor realiza de acum încolo în comuna noastră. Nu ştim dacă Guvernul o să prelungească termenul de valabilitate al vechilor PUG-uri, multe dintre comune confruntându-se cu această problemă, fiind una aproape generală la nivel de ţară. Foarte mulţi primari colegi cu care am discutat ziceau că şi dânşii lucrează şi nu ştiu dacă o să termine documentaţia şi să o avizeze până la 1 ianuarie 2016. La toate PUG-urile din ţară care nu au fost actualizate şi nu se încadrează în termenul de 10 ani, valabilitatea le-a fost prelungită prin hotărâre a Guvernului până la data de 31 decembrie 2015, urmând ca până la această dată să fie realizate cele noi. Numai că este o lucrare amplă şi durează destul de mult timp, în special avizările care trebuiesc luate ulterior", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.   

O firmă din Craiova va realiza PUG-ul comunei Glogova. Societatea va trebui să predea documentaţia până la data de 30 noiembrie.

alpredi_glogova_PUG

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: