Hanu: Nu vom majora taxele locale pentru anul 2016

Autorităţile locale din municipiul Motru nu vor să majoreze taxele şi impozitele locale percepute cetăţenilor pentru anul viitor. Chiar dacă bugetul local a scăzut în 2015 urmare a disponibilizărilor care s-au făcut în minerit, şefii localităţii spun că nu vor să împovăreze şi mai mult cetăţenii.

Nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru 2016 va fi stabilit în şedinţa ordinară a Consiliu Local al municipiului Motru care va avea loc la finalul acestei luni. Propunerea înaintată de primarul Dorin Hanu este de a nu fi majorate taxele şi impozitele percepute cetăţenilor pentru locuinţe, terenuri şi mijloace de transport. Edilul spune că preferă să atragă resursele necesare la bugetul local din alte surse. "În şedinţa ordinară de săptămâna viitoare se va introduce în plenul Consiliului Local un proiect de hotărâre privind impozitele şi taxele pentru anul 2016. Noi, conducerea administrativă, ne-am dori ca aceste impozite şi taxe să rămână la acelaşi nivel. Legea ne permite să le creştem, dar, după cum se ştie, în municipiul Motru, în cursul anului 2015 au fost făcute foarte multe disponibilizări. Mai mult, veniturile salariaţilor din zona Motru nu numai că nu s-au menţinut, foarte multe venituri au scăzut şi de aceea nu putem să punem biruri suplimentare pe spatele cetăţenilor. Mi-aş dori ca şi colegii din Consiliul Local să menţină aceleaşi impozite din anii anteriori fiindcă nu există posibilităţi financiare de mărire. Bugetul local ar avea o necesitate deosebită de creştere a veniturilor, dar nu pe spatele oamenilor. Trebuie să găsim alte alternative, alte surse, ca să întregim bugetul local", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Conform autorităţilor locale, bugetul propriu al municipiului se ridică la circa 2 milioane de lei, ce reprezintă sumele atrase de la cetăţeni şi societăţi din taxele şi impozitele locale. "Principala sursă de venit este impozitul pe salariu, care la ora actuală a scăzut drastic datorită disponibilizărilor din minerit. Anul acesta au plecat în jur de 400 de oameni din zona minieră, care ne-au afectat foarte mult bugetul local", a precizat primarul municipiului Motru.

hanu_oct_15

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: