Amendat penal pentru că a lovit un elev la şcoală

Bărbatul din Peştişani care la începutul anului a băgat spaima în colegii de şcoală ai fiicei sale, după ce a mers cu cuţitul la unitatea de învăţământ şi l-a lovit pe unul dintre elevi, şi-a mărturisit miercuri faptele în faţa judecătorului de caz. Instanţa a dispus condamnarea bărbatului la o amendă penală.

Trimis în judecată încă din primăvară, dosarul a intrat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu înainte de vacanţa de vară a magistraţilor, procesul începând efectiv acum. A început acum, dar s-a şi terminat, pentru că instanţa a pronunţat verdictul după ce inculpatul şi-a recunoscut faptele. Nicolae Marin a şi absentat la un termen anterior, dar miercuri a apărut spăşit în faţa judecătorului Bogdan Popescu. Fără să aibă un avocat, acesta a ales să se reprezinte singur în proces. A ales şi să recunoască faptele aşa cum sunt ele descrise în rechizitoriul procurorilor, scutindu-i astfel pe martorii din dosar de drumuri pe la instanţă pentru a spune ce ştiu despre cele întâmplate în luna ianuarie.

Nicolae Marin a mers atunci la Şcoala „Constantin Brâncuşi” cu un cuţit în mână, supărat fiind că alţi elevi îi loveau fata cu bulgări de zăpadă. A lovit şi el unul dintre „agresori”, acum inculpatul scăpând de acuzaţia de lovire sau alte violenţe pentru că victima a ales să îşi retragă plângerea. Marin a rămas însă cu celelalte acuzaţii, de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi de port ilegal a unui obiect periculos, despre cuţitul pe care îl avea cu el la şcoală declarând că îl „uitase” asupra sa în momentul în care a plecat nervos de acasă. Fata tocmai îi spusese că fusese lovită cu bulgări, iar el a plecat valvârtej la şcoală pentru a face „ordine”, în momentul în care a primit vestea fiind la curăţat de cartofi.

În faţa judecătorului de caz, inculpatul a mărturisit şi că îşi dă seama că i-a speriat pe ceilalţi elevi, făcându-şi autocritica în ceea ce priveşte comportamentul său în faţa copiilor. În ianuarie, după producerea scandalului, copiii alergaţi prin curtea şcolii de bărbatul venit de acasă cu cuţitul în mână se declarau şocaţi de experienţa respectivă şi la 24 de ore după ce poliţiştii îl prinseseră pe agresor şi îl încătuşaseră. Nicolae Marin a fost atunci reţinut şi pus sub acuzare, mai ales că este recidivist. În cele din urmă, instanţa a dispus condamnarea bărbatului la o amendă penală de 2.200 de lei, fiind menţinută şi pedeapsa anterioară de 1 an şi 6 luni, cu suspendare. De asemenea, de la inculpat urmează să fie confiscat şi cuţitul de tip briceag cu care acesta a venit la şcoală, Marin fiind obligat şi să suporte cheltuieli judiciare de 400 de lei în favoarea statului român. Verdictul nu este definitiv, putând fi contestat, dar, cel mai probabil, nimeni nu va mai continua procesul pentru că procurorii au cerut o astfel de pedeapsă pentru inculpat, iar acesta şi-a dorit o amendă penală pentru a nu ajunge la închisoare.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: