A violat o minoră bolnavă psihic. Condamnare!

Un bărbat din Olt care la sfârşitul iernii a ajuns în spatele gratiilor pentru că a abuzat de o minoră din comuna gorjeană Drăguţeşti a fost condamnat miercuri la închisoare cu executare. Judecătoria Târgu Jiu a stabilit o pedeapsă de 6 ani pentru Valentin Creţu, bărbatul având interdicţie de a se apropia de minoră timp de 2 ani după executarea perioadei de detenţie decisă acum de magistraţi. Instanţa a dispus şi prelevarea de la inculpat a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

De asemenea, magistraţii au admis şi cererea victimei de a-l obliga pe inculpat la plata de daune morale, în cuantum de 18.000 lei.

Valentin Creţu a ajuns în spatele gratiilor după ce s-a lăudat unui prieten de pahar de-al său despre cum o batjocorise pe fata concubinei sale. Minora suferă de probleme de natură psihică şi nu s-a putut apăra atunci când a fost abuzată de inculpat. Faptele s-au petrecut în satul Dâmbova, Creţu ajungând în spatele gratiilor pe 24 februarie, chiar de Dragobete. Verdictul pronunţat acum împotriva sa nu este definitiv, putând fi contestat. (G.I.)

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: