Scandal în sala de judecată. Amendă de 5.000 lei!

O amendă uriaşă va trebui să plătească un bărbat din Târgu Jiu după ce, miercuri, s-a luat la ceartă cu un judecător în timpul procesului în care avea calitatea de „parte civilă”. Justiţiabilul şi-a ieşit din pepeni când a aflat că în dosarul său instanţa a mai acordat un nou termen pentru audierea unui martor.

Mircea Constantin Dănescu i-a reproşat judecătorului Bogdan Popescu faptul că prelungeşte prea mult procesul şi că, în opinia sa, martorul care ar urma să fie audiat data viitoare nu are nicio treabă cu faptele pentru care el doreşte să i se facă „dreptate”. Magistratul a încercat să îi explice acestuia cu vorba bună că el este singurul împuternicit de lege să stabilească modul în care decurge procesul şi pe cine audiază sau nu în dosar, Dănescu neţinând cont de recomandarea de a se abţine de la comentarii.

Bărbatul a continuat să vocifereze până când judecătorul i-a transmis scurt că îl sancţionează cu 5.000 de lei pentru tulburarea procesului. În acelaşi timp i-a pus în vedere că, dacă nu se opreşte, va solicita Parchetului deschiderea unei anchete în care va fi acuzat că a împiedicat desfăşurarea procesului. Până la urmă, Dănescu a ieşit din sala de şedinţe nemulţumit că instanţa a decis un nou termen pentru începutul lunii octombrie, el declarându-se convins că nu va primi nicio amendă pentru că, în opinia sa, nu a făcut „nimic”. Dosarul său vizează distrugerea unei maşini, despre martorul ce ar trebui audiat Dănescu susţinând că „era la 50 de kilometri când s-au produs faptele şi nu ştie el cum s-a întâmplat totul”.

Pentru preşedintele de şedinţă, calvarul nu s-a încheiat însă aici pentru că la următorul dosar pe care l-a strigat pentru a-l judeca a avut parte de un alt justiţiabil nervos. Bărbatul era acuzat că ar fi lovit un cioban cu care a avut o altercaţie, însă în loc să explice cum stau lucrurile, el ţinea în mod expres să îi înmâneze judecătorului documente din care să rezulte că faptele s-ar fi petrecut pe terenul său. Magistratul a menţionat că nu face obiectul cauzei proprietatea terenului, ci ce s-a întâmplat între el şi victimă. Inculpatul Dumitru Bîrhoată a ţinut-o însă pe a lui preţ de câteva minute, reuşind să scape de o sancţiune doar după ce a fost de acord să ofere amănunte despre scandalul în care a fost implicat. S-a mai potolit în momentul în care a fost întrebat despre o condamnare anterioară, pe care iniţial nu a recunoscut-o, dar care figurează în cazierul său şi care, probabil, va cântări şi în luarea unei decizii la noile acuzaţii ce îi sunt aduse acestuia.

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: