Scandal şi acuzaţii la concursul pentru şefia CSM. „Vom ajunge la parchet”

Concursul organizat de Primăria Târgu Jiu pentru postul de director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu s-a lăsat cu scandal. Cei doi candidaţi au fost respinşi la proba scrisă, pentru că nu au reuşit să obţină minimum 70 de puncte. Unul dintre candidaţi, Dan Marinescu, acuză municipalitatea de abuz în serviciu, fals şi uz de fals, spunând că a schimbat peste noapte anunţul de concurs şi modificând pragul de promovare a probei scrise de la 50 la 70 de puncte.

 Trei candidaturi au fost depuse pentru concursul organizat de Primăria Târgu Jiu pentru postul de director al noului CSM Târgu Jiu. Candidatura lui Florin Bejinaru a fost respinsă pentru că acesta nu avea 5 ani vechime în specialitatea studiilor, aşa cum prevăd condiţiile de participare la concurs. Astfel, în cursă au rămas Dan Marinescu şi Robert Bălăeţ.

În urma susţinerii probei scrise, în data de 24 septembrie, Dan Marinescu a obţinut 52 de puncte, iar Bălăeţ a fost punctat cu 51 de puncte. Pentru a promova proba şi a intra la interviu, cei doi trebuiau să obţină cel puţin 70 de puncte din totalul de 100.

 

„Voi depune plângere penală”

Dan Marinescu spune însă că ar fi trebuit să intre la interviu, pentru că municipalitatea a specificat în anunţul de concurs, postat iniţial pe site, că au nevoie de 50 de puncte. Mai mult, Marinescu susţine că administraţia locală a modificat „peste noapte” anunţul de pe site-ul propriu astfel încât să reiasă că era nevoie de minimum 70 de puncte. „Am obţinut 52 de puncte la acest concurs şi nu am fost admis, din cauza acestei modificări făcute pe site-ul Primăriei municipiului Târgu Jiu. Aseară (n.red. 24 septembrie), la ora 22:00-22:15, există patru persoane, s-au uitat pe aşa ceva, şi erau tot 50 de puncte (...). Voi depune plângere penală pentru abuz în funcţie, fals şi uz de fals. Vom ajunge la parchet, la poliţie, la organele abilitate”, a spus Dan Marinescu.

Romanescu: Nu e nicio problemă

Primarul din Târgu Jiu spune că baremul este stabilit prin lege. „Nu e niciun fel de problemă. S-a ţinut cont de Hotărârea de Guvern 286/2011. Este o funcţie de conducere. Pentru funcţiile de execuţie se acceptă ca notă minimă, nota 5, pentru funcţiile de conducere este limită nota 7”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Cei doi candidaţi au posibilitatea să conteste rezultatul obţinut la proba scrisă. Termenul limită de depunere a contestaţiei este miercuri, 26 septembrie, ora 16:00. „În condiţiile în care nici la contestaţie nu se rezolvă problema, se reia procedura”, a precizat edilul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: