Punctele de sacrificarea mieilor, deschise începând de luni

Direcţia Sanitar-Veterinară Gorj a autorizat patru puncte pentru sacrificarea mieilor. Deşi vor fi deschise de luni, veterinarii se aşteaptă ca activitatea intensă să se desfăşoare în zilele de joi şi vineri. „Vor fi patru puncte de sacrificare a mieilor, aceleaşi locaţii ca şi anul trecut: Piaţa Litovoi la Târgu Jiu; abatorul oraşului Motru; piaţa agroalimentară de la Novaci şi piaţa agroalimentară Rovinari. Am purtat discuţii cu autorităţile locale privind cerinţele minime pe care trebuie să le îndeplinească aceste puncte de sacrificare: apă, canalizare, personal care să se ocupe de igienizarea spaţiilor”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Inspectorii sanitar-veterinari vor fi mobilizaţi atât în punctele de sacrificare a mieilor, cât şi în zonele cu produse tradiţionale. „Am demarat deja controalele, iar în ultima săptămână ne vom axa în mod deosebit pe acţiunile de control în zonele cu produsele tradiţionale pentru că în această perioadă, pe lângă carnea de miel se vor valorifica foarte multe alimente, precum carne de porc, ouă, lapte şi produse lactate. Vor fi foarte multe controale în brutării, în laboratoarele de cofetărie şi patiserie”, a mai precizat Iliuţă.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: