Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei Gorj cultivă păstrăvi de fag

Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, are un hobby aparte. În timpul său liber cultivă ciuperci pe care le foloseşte pentru consumul propriu. În primăvară s-a ocupat de plantarea lor, iar acum se bucură de roadele muncii sale. Nu este vorba de o ciupercă comună, ci de buretele negru fag, cunoscut sub denumirea de păstrăv de fag.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj a transformat gospodăria sa din comuna Bălăneşti într-o adevărată plantaţie de ciuperci. Alin Ivan a postat pe pagina sa de facebook mai multe imagini cu producţia de anul acesta de păstrăvi de fag. Metoda folosită de el pentru creşterea ciupercilor a stârnit curiozitatea internauţilor. În imagini apar mai mulţi butuci încărcaţi ochi cu bureţi negri de fag. Aproape 100 de aprecieri a reuşit să strângă în doar câteva ore de la postarea pe pagină. "Prima recoltă de ciuperci (păstrăvi de fag) pe anul 2015. La Bălăneşti. Producţie bogată şi urmează a doua.... Acum lucrăm la preparare pentru iarna", a scris Alin Ivan pe pagina sa de facebook.

Ivan a explicat curioşilor de pe reţeaua de socializare şi procedura pe care o foloseşte pentru o recoltă bogată. "Plantarea pe butuci se face în primăvară, Până atunci trebuie făcut rost de butuci de fag (recomandat pentru o recoltare de 4-5 ani). Comenzile de miceliu se vor face în perioada martie-mai", a mai explicat Ivan pe site-ul de socializare, răspunzând astfel la întrebările adresate de prietenii săi virtuali. 

ciuperci_pe_butuci_2

Vizualizări: 1,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: