Puşcărie pentru autorii crimei de la Schela

Finalul lui 2010 readuce în centrul atenţiei opiniei publice o crimă abominabilă comisă în ianuarie la Schela, când un tânăr din localitate a fost ucis, iar cadavrul i-a fost ascuns câteva zile de către un individ care iubea, ca şi victima, aceiaşi puştoaică de 17 ani. Minora a primit şi ea acum o condamnare la închisoare, mai ales că, între timp, a devenit majoră.

Mihai Gabriel Agache ar trebui să rămână în spatele gratiilor nu mai puţin de 22 de ani. El are doar 20, iar sentinţa îl obligă să facă puşcărie mai mult decât a trăit până acum.

Totul după ce, în ianuarie, a decis să îl ucidă cu sânge rece pe Lucian Cândea, cel care o plăcea pe Alina Georgiana Tărău, minora care, de fapt, complotase şi ştia de sfârşitul tragic al acestuia. Agache a primit mai multe pedepse pentru faptele sale, toate fiind contopite, conform legislaţiei, în cea mai mare dintre ele, cea de 22 de ani. Tărău, în schimb, va trebui să ajungă şi ea după gratii pentru un an de zile, lucru pe care, la începutul lui 2010 nici nu avea cum să-l viseze. A ajuns în situaţia aceasta pentru că două zile i-a minţit fără să clipească pe anchetatorii care căutau cadavrul prietenului său.

Tărău a scăpat, deocamdată, de plata unor daune civile sau materiale, dar prietenul său aflat deja după gratii are de achitat sume uriaşe, pentru care, probabil, nu va avea niciodată bani, bani care oricum nu-l mai pot aduce printre cei vii pe cel a cărui viaţă a fost luată într-o noapte rece de ianuarie. „Obligă inculpatul Agache Mihai Gabriel la plata către partea civilă Cândea Gheorghe a sumei de 100.000 lei daune morale; la plata către partea civilă Cândea Elena a sumei de 100.000 lei daune morale şi la plata către partea civilă Moş Georgiana Mihaela a sumei de 50.000 lei daune morale. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul Agache Mihai Gabriel la 3500 lei cheltuieli judiciare către stat şi inculpata Tărău Alina-Georgiana la 600 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 193 C.p.p. obligă inculpatul Agache MIhai Gabriel la 7000 lei cheltuieli judiciare către părţile civile Cândea Gheorghe şi Cândea Elena şi la 5000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Moş Georgiana Mihaela”, se menţionează în hotărârea judecătorească.

Trupul neînsufleţit al lui Lucian Cândea a fost găsit după trei zile de căutări, aruncat după un gard din localitate, o parte din corp fiindu-i devorată de animale, descoperirea fiind făcută după ce localnicii observaseră mai întâi că maşina lui este abandonată pe o uliţă, interiorul fiind plin de sânge.

Alina Tărău a fost adusă în seara descoperirii maşinii la Poliţie, dar a negat că ar şti ceva, pentru audieri fiind chemat şi Agache, individul spunând, de asemenea, că nu ştie unde ar putea fi Cândea. Între timp, din ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a reieşit că cei doi nu numai că ştiau ce se întâmplase, dar, după comiterea crimei, au fost la un hotel de la marginea oraşului pentru o ultimă noapte de iubire, Agache fiind conştient că nu va mai fi o persoană liberă prea curând. Înainte de pronunţarea sentinţei ambii inculpaţi au precizat că îşi regretă faptele, niciunul dintre ei neprecizând însă ce s-a întâmplat cu cadavrul în cele trei zile în care nu s-a ştiut nimic despre acesta.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: