Pustai a testat achiziţiile în primul amical

Antrenorul pandurilor s-a folosit de primul meci de pregătire al verii pentru a testa noile achiziţii Erico da Silva, Momcilovic, Paraskevas, Stanca, Adrovic sau Buleică şi Brata. Gorjenii au remizat, 2-2, cu ruşii de pe locul 11, Amkar Perm.

Pandurii Târgu Jiu – Amkar Perm 2-2 (1-0)

Au marcat: Matulevicius şi Cristea respectiv Peev şi Kanunnikov

Pandurii prima repriză: Buchta – Ungurușan, Erico da Silva, Paraskevas, Momcilovic – Voiculeț, Anton, Nistor – Buleică, Matulevicius, Brata.

Pandurii repriza a doua: Stanca – Pleașcă, Mamele, Tătaru, Rada – Predescu, Al. Dan, Răduca – Ciucur, Adrovic, Cristea.

Pustai a început meciul cu ruşii de la Amkar cu noii sosiţi Buchta, Erico, Momcilovic, Buleică şi Brata în primul 11. Şi Paraskevas, cipriotul care se antrenează cu Pandurii din iarnă, dar care nu a avut drept de joc până acum, a intrat din primul minut.

Antrenorul rămâne fidel sistemului din sezonul trecut, un 4-3-3 care se poate transforma în 4-1-4-1 sau 4-2-3-1 în funcţie de desfăşurarea meciului. Golgeterul din sezonul trecut cu 10 reuşite, Matulevicius, a deschis scorul cu ruşii. A primit o pasă excelentă pe culoar şi a finalizat cu sânge rece. Gorjenii au cerut şi un penalty pentru un fault la Buleică, dar arbitrul i-a refuzat. Ruşii au egalat după o lovitură de la 11 metri dictată extrem de uşor după un presupus fault al lui Pleaşcă. Ex-sovieticii, mult mai masivi decât jucătorii pandurilor, au mai marcat o dată prin Kanunnikov. Ambele goluri au fost încasate de Stanca, intrat la pauză în locul cehului proaspăt sosit, Buchta.

De altfel, Pustai a schimbat întreaga garnitură între reprize. Au intrat tinerii Pleaşcă, Rada, Tătaru, Al. Dan, dar şi recent revenitul de la Iaşi, Ciucur. Muntenegreanul Adrovic, cel mai tare transfer al pandurilor, i-a luat locul lui Matulevicius în timp ce golgeterul de la Motru, Răduca, a fost testat pentru prima oară la joc. Trupa lui Pustai nu a debutat cu un eşec în amicale datorită lui Cristea care a egalat cu un şut de la marginea careului.

7 – jucători nu au fost folosiţi în acest prim test: Lazar, Mingote, Vlad, Lemnaru, Grigoraş, Mbella şi Voinea

Pîrvulescu: „Echipa arată bine !”

Pandurii sunt mulţumiţi că nu au pierdut duelul cu ruşii de la Amkar Perm. Aceştia sunt mai avansaţi cu pregătirea decât oamenii lui Pustai şi asta pentru că încep campionatul weekendul viitor. Pandurii în schimb au fost abia la primul amical după 3 săptămâni de pregătire fizică şi mai au de disputat încă 3 amicale în Austria, în afara celui de aseară cu Austria Viena II. „Suntem mulţumiţi de evoluţia echipei, este important că nu avem accidentaţi după acest prim amical. Meciul a fost unul interesant. În prima parte, noi am dominat jocul. La pauză, profesorul Pustai a schimbat toată echipa, jocul nu a mai avut aceeaşi consistenţă, am fost egalaţi, apoi conduşi, dar Cristea a egalat. Echipa din Rusia este bine pregătită, o echipă de gabarit, de forţă. Ei sunt pe final cu pregătirea, în timp ce noi suntem la începutul amicalelor. În prima repriză cuplul de fundaşi centrali, Erico-Paraskevas a jucat impecabil. Momcilovic a jucat bine, toată apărarea s-a mişcat foarte bine. Îl remarc şi pe Adrovic care şi el a jucat bine”, a declarat directorul executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

„Sunt sigur că mizând pe actualul lot vom face o figură frumoasă în campionat şi în cupele europene. Echipa arată bine.”  Eugen Pîrvulescu

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: