Pustai pierde la ”masa verde” meciul câştigat cu U Cluj

Dunărea Călăraşi a fost sancţionată cu înfrângere la ”masa verde” şi cu penalitate sportivă de către Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române la meciul cu Universitatea Cluj, câştigat cu 3-2 pe teren propriu, în etapa a 7-a a Ligii 2.  Jucătorul Robert Boboc a jucat în stare de suspendare în meciul cu ”U” Cluj.

Problema Dunării Călăraşi a fost descoperită de Departamentul Competiţii al FRF, care s-a şi autosesizat în acest caz. Echipa lui Cristian Pustai, fost antrenor  la Pandurii Târgu Jiu, l-a folosit în meciul cu ”U” Cluj, ca integralist, pe mijlocaşul Robert Boboc, aflat în stare de suspensare.
Stafful tehnic al Dunării,  din care face parte şi fostl preşedinte de  la Pandurii,  Eugen Pârvulescu, n-a ştiut acest lucru şi l-a trimis pe  teren.  Robert Boboc a fost adus la Dunărea, după începerea campionatului, sub formă de împrumut de la Astra, club de care aparţine contractual jucătorul, însă în prima etapă acesta jucase la CS Mioveni, acolo unde era împrumutat de giurgiuveni încă din luna ianuarie 2019.

În prima etapă din acest sezon, Robert Boboc a jucat pentru CS Mioveni în meciul cu ASU Poli, în care a şi primit cartonaş galben. Apoi a fost redirecţionat de Astra la Dunărea Călăraşi,  Boboc a luat cartonaşul galben în meciurile cu Petrolul, Csikszereda, Sportul Snagov, astfel că a ajuns la patru avertismente în acest sezon, adunându-l şi pe cel luat când era la Mioveni.

Pentru că stafful Dunării nu s-a documentat şi nu ştia că Boboc avea galben primit la CS Mioveni, jucătorul s-a aflat în stare de suspendare la meciul cu ”U” Cluj, în care a fost folosit integralist.

Conform regulamentului, o echipă care foloseşte un jucător în stare de suspendare, pierde meciul respectiv la ”masa verde”.

”U” Cluj a acumulat acum 9 puncte şi a urcat de pe locul 16, retrogradabil, pe 12, la egalitate cu CSM Reşiţa, iar Dunărea Călăraşi a rămas cu 6 puncte şi a picat de pe poziţia a 12-a pe 17, retrogradabilă, la egalitate cu ASU Politehnica Timişoara şi Daco-Getica Bucureşti.

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: