Variantă nouă de inaugurare a stadionului, Pandurii – Universitatea Cluj

Stadionul va intra în curând în patrimoniul Primăriei Târgu Jiu şi va fi omologat pentru meciuri de fotbal. Toate părerile converg acum către inaugurarea oficială a stadionului cu un meci oficial al echipei Pandurii, partida cu U Cluj din data de 26 octombrie. Stadionul ar putea beneficia  însă şi de o inaugurare festivă, la care să intre pe teren fostele glorii ale echipei Pandurii şi foste glorii ale echipei naţionale a României.

S-a vehiculat în ultiemele zile posibila inaugurare a stadionului la meciul dintre Pandurii şi Petrolul Ploieşti dar acest lucru nu mai pare posibil după ce CNI a amânat recepţia lucrărilor cu o săptămână.  Cum până la meciul celor de la Pandurii cu Petrolul Ploieşti, din data de 5 octombrie, nu mai este foarte mult timp, omologarea  şi organizarea inaugurării la acest meci oficial sunt destul de greu de realizat într-un timp atât de scurt.

În aceste condiţii, primarul Marcel Romanescu ar dori ca stadionul să fie inaugurat oficial la meciul echipei Pandurii cu Universitatea Cluj din data  de  26  octombrie.  „Cred că cea mai bună soluţie ar fi una dintre partidele pe care le desfăşoară Pandurii Târgu Jiu acasă.  Am luat în calcul două variante, meciul cu Petrolul Ploieşti din  data de 5 octombrie şi meciul cu U Cluj din data de 26 octombrie.  Sunt două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc şi  s-ar face o inaugurare într-un mod deosebit.  Adică ar juca echipa de suflet a gorjenilor, şi echipa care  a obţinut rezultate remarcabile în anii trecuţi pe acest stadion, cu una dintre echipele  de tradiţie ale fotbalului românesc cum sunt şi Petrolul şi U Cluj, cu ani mulţi în prima ligă de fotbal”, a explicat edilul variantele studiate, înclinând acum către meciul cu U Cluj: „Văzând modul în care evoluează acum  recepţia  stadionului, m-am gândit la meciul cu U Cluj să facem şi inaugurarea, ţinând astfel cont şi de faptul că firma care a participat la realizarea lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu şi de care suntem mulţumiţi este din Cluj. Şi ar fi o mândrie ca stadionul pe care îl vom prelua şi care ne va rămâne în administrare ani buni, să fie inaugurat şi de echipa din Cluj, care, din ceea ce ştiu, are printre acţionari şi această societate AICI Cluj care a executat lucrările. Este o soluţie foarte bună pe care o luăm în calcul”.

Edilul a spus că încă mai ia  în calcul  aducerea  unei echipe naţionale de juniori sau tineret la  Târgu Jiu şi poartă  discuţii în acest sens cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.  Dacă  nu va fi posibilă  organizarea unui meci  internaţional, meciul dintre Pandurii şi U Cluj pare cea mai bună ocazie de a-i invita pe gorjeni să vadă noua arenă.

Primul joc oficial disputat pe stadion ar putea să fie precedat de o partidă amicală, cu trei zile înainte de meciul oficial, şi de o inaugurare festivă cu un meci demonstrativ al fostelor glorii de la Pandurii. Un joc amical este necesar însă să se joace chiar şi cu mai mult timp înaintea primului joc oficial, pentru a vedea cum se comportă stadionul cu spectatori înauntru şi pentru a sesiza şi remedia eventualele probleme alea acestuia.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: