UEFA a scos România din elită şi a trimis-o în Liga a treia a fotbalului

Noile regulamente UEFA scot România din elita fotbalului european şi o plasează în Liga a treia a fotbalului continental. Comitetul Executiv UEFA a decis introducerea unei noi competiții europene, începând cu anul 2021, întrecere în care vor participa 3 dintre cele 4 reprezentante ale României în cupele europene.

UEFA anunţă că noua competiție se va numi UEFA Europa Conference League și va fi a treia competiție intercluburi, după UEFA Champions League și Europa League.

În preliminariile noii competiții vor participa câștigătoarele Cupelor interne și echipele mai slab clasate din campionat. În plus, vor juca în preliminarii și echipele învinse în tururile de pre-calificare și turul I preliminar din Champions League și învinsele din turul III și play-off-ul Europa League.

În faza grupelor se vor califica 32 de echipe și vor fi 8 grupe a câte 4 echipe. Locul 1 va merge direct în optimi, iar echipele de pe locul 2 vor juca în „șaisprezecimi” cu cele 8 echipe de pe locul 3 din Europa League.

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar: Câștigătoarea Cupei; Locul 2 şi  Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League.

Europa League va suferi modificări importante iar România va fi scoasă din calcule. În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Cum România este pe 30, șansele sunt minime să obțină un loc direct prea curând. Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor, altfel, va fi trimisă în ECL.

În acest an, Gică Hagi, antrenorul Viitorului, a criticat dur modul în care UEFA tratează echipele din România. „Regele” s-a declarat nemulțumit de faptul că cine câștigă campionatul intern trebuie să joace în preliminariile Champions League, iar campioana nu merge direct în grupe.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: