Recepţia stadionului pe 30 septembrie, cu o garanţie de cinci ani

Documentele de  recepţie a Stadionului Municipal din Târgu Jiu vor fi semnate luni, 30 septembrie. Anunţul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu, care a menţionat că aceasta arenă va beneficia de un termen de garanţie de cinci ani, timp în care problemele care apar vor fi remediate de către constructori.

Termenul de o săptămână acordat de Compania Naţională de Investiţii pentru remedierea unor mici probleme ale arenei din Târgu Jiu se va finaliza luni, 30 septembrie, când se vor semna şi documentele de recepţie cu firmele constructoare.

Începând de marţi, muncitorii au lucrat la unele finisaje care, inevitabil, au fost afectate de vreme în ultimii doi ani de la finalizarea lucrărilor. În anumite zone expuse intemperiilor s-au remediat deja miercuri unele imperfecţiuni, iar marţi a fost adus şi amplasat generatorul stadionului, care va alimenta cu energie arena în cazurile de avarie a reţelei oraşului. Şi staţia de pompare a apei pluviale a fost adusă în aceste zile şi urmează a fi montată.

„Începând de luni stadionul va fi recepţionat, s-a dat doar un termen de o săptămână pentru a se putea remedia anumite probleme care au apărut în perioada de când s-a finalizat construcţia stadionului. Dar, fiind vorba doar de o săptămână, problemele sunt minore şi se pot remedia până luni, atunci când va fi semnată recepţia şi, ulterior, se poate semna şi acel protocol de primire a stadionului de către municipalitate. Toate problemele constatate au fost consemnate într-un proces verbal şi constructorul a lăsat echipele de lucru pe teren pentru a remedia până luni problemele urmând ca luni să semneze recepţia”, a explicat miercuri primarul Marcel Romanescu situaţia, precizând că nu se aşteaptă la surprize legate de buna funcţionare a stadionului.

Garanţia este de cinci ani. „Nu ne aşteptăm la surprize legate de modul în care va funcţiona arena sportivă. Avem cinci ani de zile garanţie pentru toate componentele  din stadion şi orice problemă care apare în această perioadă se remediază pe cheltuiala constructorului. Noi, în termen de cinci ani putem face constatări iar constructorul, pe baza documentelor înaintate, va trebui să remedieze acele probleme. Nu putem amâna această recepţie pentru că nu avem motivele legale să amânăm, pe de altă parte chiar îmi doresc ca inaugurarea acestui stadion să se facă în acest an, aşa cum am stabilit”.

La fel s-a procedat şi după recepţia Sălii Sporturilor, când problemele legate de infiltraţiile de apă din acoperiş au fost remediate de către constructor.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: