U Craiova s-a calificat în optimile Cupei României

Universitatea Craiova şi-a asigurat miercuri seară un loc în optimile Cupei României, după ce a trecut la limită, scor 1-0,  de CSM  Reşiţa, pe un teren destul de greu care a pus probleme elevilor lui Victor Piţurcă. De remarcat faptul că U Craiova a fost echipa oaspete pe "Ion Oblemenco", unde a avut mai puţin de jumătate din spectatorii pe care i-a avut marţi seară în cupă echipa FCU Craiova a lui Adrian Mititelu.

Universitatea Craiova a  fost echipa oaspete pe propriul teren la meciul de miercuri seara din Cupa României pentru că CSM  Reşiţa a preferat să joace în nocturnă pe un alt teren decât să închirieze o nocturnă mobilă. Nici specatorii nu au fost atât de numeroşi ca la partida de marţi seara susţinută tot pe "Ion Oblemenco" de FCU Craiova, eliminată din cupă de U Cluj.

În ceea ce priveşte jocul U Craiova nu a avut probleme cu adversarul, s-a impus cu 1-0 în faţa reşiţenilor, dar a avut probleme cu terenul foarte afectat de jocul cu prelungiri disputat marţi, până după miezul nopţii.

Antrenorul Victor Piţurcă a menajat o întreagă echipă de bază, care ar arăta astfel: Pigliacelli – Martic, Kelic, Bălaşa, Vătăjelu – Mateiu, Qaka, Ivanov – Roman, Ivan, Bărbuţ, dar unii dintre aceştia s-au regăsit totuşi pe banca de rezerve. În primul 11 al Universităţii a apărut bosniacul Elvir Koljic, Măţel a debutat în tricoul Craiovei, în timp ce Bancu a fost distribuit pe un nou post, cel de inter stânga.

Terenul a fost ca unul de pe care s-au scos cartofii, meciul disputându-se la nici 20 de ore după ce echipa lui Adrian Mititelu evoluase acolo. După ce şi-au croit drum printre adversari şi brazde, oltenii au avut prima şansă de gol, din pasa lui Bancu pentru Koljic, dar bosniacul nu-şi reglase încă tirul. Săulescu a egalat scorul ocaziilor, cu şutul peste transversală, în urma unui corner. Imediat însă a fost corner la poarta gazdelor, iar Luis Niţu a marcat din careul mic, găsit de o minge care a sărit din Danci. A fost al doilea gol în câteva zile pentru puştiul debutat de Piţurcă în derby-ul cu FCSB. Celălalt junior al Ştiinţei, Baiaram, a avut mingea puţin în spate pentru a finaliza ideal acţiunea lui Măţel. Meciul s-a mai încins o dată cu apropierea pauzei, iar Reşiţa putea egala la şutul lui Danci, scos de sub transversală de Laurenţiu Popescu.

Partea secundă a debutat cu o ocazie uriaşă pentru Universitatea, Koljic, Niţu şi Baiaram trecând pe lângă gol, la o fază la care mingea a dansat pe linia porţii. Terenul prost de pe „Ion Oblemenco” a mai făcut o victimă, după Gardoş şi Cosic accidentându-se din cauza suprafeţei de joc.

După toate problemele cu terenul de joc, Craiova merge în optimile Cupei României după ce a ratat exasperant şi s-a chinuit din cauza  terenului destul de prost.

CSM REŞIŢA – UNIVERSITATEA CRAIOVA  0-1

A înscris: Luis Niţu 30′

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Spectatori: 5.000;

CSM Reşiţa:  Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vasiu (Vlădia 67′), Banac – Săulescu, Danci, C. Cristea (Poiană 55′), Vădrariu – Dat (Cioablă 58′) – D. Ene. Rezerve neutilizate: Horvat – Caragea, Gab. Lazăr, M. Coman. Antrenor: Leontin Doană.

U Craiova: Laur. Popescu – Măţel, St. Acka, Tiago Ferreira, Briceag – Cicâldău, Cosic (Mateiu 72′), Bancu (cpt.) – L. Niţu (Al. Ioniţă 59′), Koljic, Baiaram (Mihăilă 65′). Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Martic, Kelic, Fortes. Antrenor: Victor Piţurcă

Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa) şi Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Nicolae Marodin (Bucureşti) şi Duras Decebal Mihai (Fieni).

Galerie foto


Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: