Pustai promite curaj ca la Tel Aviv

Pandurii a jucat temător la Cluj şi Braga i-a taxat la una din puţinele ocazii ale lor. Pustai şi-a dat seama că portughezii nu sunt chiar aşa de speriat şi promite că va ataca din primul minut la Braga. La fel au făcut gorjenii la Tel Aviv şi au reuşit o calificare superbă.

Pustai e pregătit să renunţe la sistemul experimental cu 3 fundaşi centrali folosit la Cluj şi să mizeze pe clasicul 4-2-3-1 la Braga. Dacă marchează primii, gorjeni pun presiune pe Braga şi atunci pot să spere la calificare.

Aplică modelul de la Tel Aviv ?

Pandurii a jucat fricos la Cluj. Cei 3 fundaşi centrali folosiţi, Christou, Mamele şi Erico, au încercat să securizeze un 0-0 care nu a fost posibil. Portughezii au câştigat cu 1-0 şi sunt acum favoriţi la calificare. În sistemul experimental folosit la Cluj, mijlocul pandurilor nu a avut pic de consistenţă, de aici şi jocul îngreunat de pase. La asta a contribuit şi plecarea lui Nistor, dar la Chiajna gorjenii au demonstrat că se poate şi fără mijlocaşul inventiv transferat la Evian.

Pentru meciul din Portugalia, Pustai pregăteşte o tactică asemănătoare celei de la Tel Aviv. Adică ofensivă şi curaj din primul minut pentru a pune presiune pe echipa gazdă. Cu Hapoel le-a mers de minune şi asta în ciuda faptului că israelienii au fost cei care au marcat primii contra cursului jocului. Eric şi compania nu s-au pierdut însă cu firea în faţa a 10 mii de fani fanatici şi au întors soarta calificării în stil de mare echipă. „Ne gândim doar la meciul de joi. Este un meci important. Încercăm să jucăm la fel ca la Tel Aviv, adică cu curaj din primul minut. Nu avem ce pierde, adică nu ar fi mare lucru dacă ne-ar elimina Braga, însă cred că ar fi un rezultat senzațional dacă am reuși să ne calificăm, așa că vom încerca să facem tot ce este posibil. Este un moment foarte important, e un moment în care putem să ne autodepășim și sperăm că vom reuși. Și dacă era 1-1 în tur, tot trebuia să mergem să dăm gol, așa că vom merge să încercăm să câștigăm la Braga”, a anunţat Pustai. Pandurii pot învăţa şi din lecţia data de CFR Cluj anul trecut pe stadionul “AXA” din Braga. Clujenii s-au impus atunci cu 2-0 după dubla lui Bastos. Succesul i s-a datorat însă şi lui Felgueiras care a avut de suportat nu mai puţin de 23 de şuturi pe poartă ale portughezilor! Din echipa de atunci însă, doar 3 titulari au mai supravieţuit şi sub comanda noului antrenor Jesualdo Ferreira: Coelho, Alan şi Micael. Folosiţi contra CFR-ului, Eder şi Vinicius sunt acum accidentaţi.

3 – eşecuri pe teren propriu a suferit Braga din tot atâtea meciuri în sezonul trecut de Liga Campionilor: 0-2 cu CFR Cluj, 1-3 cu Manchester United şi 1-2 cu Galatasaray. Din deplasări au obţinut 3 puncte după victoria de la Istanbul, 2-0

“Sperăm să facem o surpriză plăcută şi să obţinem o calificare în grupe. Suntem o echipă fără experienţă internaţională. Va fi o partidă foarte dificilă.Cred că avem puterea să întoarcem rezultatul din tur. Jucătorii îşi doresc foarte mult calificarea. Toată lumea are de câştigat dacă reuşim această performanţă.” Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: