Pustai s-ar mulţumi şi cu un egal

În timp ce jucătorii şi conducerea visează la o victorie cu Dnepr, Pustai e mai realist şi s-ar mulţumi şi cu un egal.

Pustai i-a urmărit pe ucraineni, la fel ca pe Hapoel Tel Aviv sau Braga, prin sistemul de monitorizare InStat. Antrenorul se teme de forţa echipei care a bătut Şahtior Doneţk şi care a remizat cu Dinamo Kiev şi ar fi bucuros şi cu un punct diseară.

Joacă la egal?

Pandurii nu e favorită cu Dnepr. Asta e clar. Casele de pariuri le oferă oamenilor lui Juande Ramos prima şansă la victorie, cu o cotă de 1,95. Un succes al gorjenilor e cotat la 3,70 în timp ce dubla 1X e cotată la 1,76. Pustai i-a analizat bine pe adversari şi a ajuns la concluzia că Dnepr e cu adevărat o forţă. În aceste condiţii antrenorul nu ar strâmba din nas la un rezultat de egalitate. „0-0 e bun că e la începutul jocului, deci pornim cu un punct, este un rezultat destul de frumos. Asta odată cu trecerea anilor am înţeles că este un rezultat bun. Când eram mai tânăr nu-l consideram bun”, spune Pustai care e pus în gardă de calităţile celui mai valoros jucător al celor de la Dnepr, internaţionalul ucrainean, Konoplyanka, mijlocaş evaluat la 15 milioane de euro. „Konoplyanka este un jucător cu viteză şi îndemânare foarte bună, dar au mulţi jucători de valoare.”

2 – e locul ocupat în Ucraina de Dnepr. Formaţia lui Juande Ramos are cu 3 puncte mai puţin ca liderul Metalist Harkov, dar e la un punct în faţa Şahtiorului şi la 6 în faţa celor de la Dinamo Kiev

Duel cu Mister UEFA Cup!

În timp ce pandurii mizează azi pe încă o surpriză a profesorului de matematică, Cristi Pustai, Dnepr contrează cu un nume mare la nivel european. Spaniolul Juande Ramos a pregătit în trecut pe Sevilla, Tottenham sau Real Madrid iar din 2010 s-a instalat pe banca din Dnepropetrovsk. N-a reuşit să-i ducă pe Dnepr mai sus de locul 4 în Ucraina, dar trecutul său european e de aur. Ramos a fost antrenorul celor de la Sevilla în perioada de glorie. Cu el pe bancă, andaluzii au câştigat două Cupe UEFA consecutive, în 2006 şi 2007! Tot în 2006, Sevilla a câştigat şi Supercupa Europei în timp ce un an mai târziu Cupa şi Supercupa Spaniei au ajuns în vitrina echipei antrenate pe atunci de Ramos. Tehnicianul de 58 de ani nu s-a impus la Londra sau Madrid, dar a format o echipă solidă la Dnepr. Contractul spaniolului expiră la anul aşa că are nevoie de un sezon bun atât pe plan intern cât şi în Europa pentru a obţine prelungirea din partea şefilor. „N-am sabie la mine şi sper să nu-l provoc la vreun duel (n.r. râde). Normal că ne respectăm adversarii, e o mândrie să stai lângă nume mari. Şi noi am arătat prin jocul nostru că merităm să fim aici. Am terminat pe locul 2 în ţară, am ajuns în grupe şi nu cred că am avut adversari foarte uşori. Sper ca duelul să fie amical, să ne putem strânge mâna la sfârşit pentru că mai avem colegi care uită lucrul ăsta”, spune Pustai cu referire probabil la Mircea Lucescu. Antrenorul lui Şahtior a refuzat să-i strângă mâna omologului de la Karpaty Lvov după eşecul cu 2-3 din campionat pe motiv că jucătorii acestuia au tras de timp în ultimele minute.

“Sperăm în primul rând să învingem. Însă dacă dau gol şi învingem, cu atât mai bine! Vreau să obţinem victoria şi să debutăm cu dreptul. Şi un punct ar fi bun, nu-l pierzi, ci îl iei… Important este să nu începem cu o înfrângere. Nu am mai înscris cam de mult pe “Cluj Arena”, ar fi cazul să o fac acum.” Alin Buleică, Pandurii

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: