Pustai şi-a făcut planul de atac !

Cristi Pustai a venit cu gânduri mari la Pandurii. Nu cere timp de acomodare, nu cere achiziţii stelare, dar promite că va lupta pentru o calificare istorică a pandurilor în cupele europene.

Pustai nu-şi propune să schimbe prea mult din ce a lăsat Grigoraş la Tg-Jiu. Fostul tehnician al Mediaşului ar putea schimba totuşi 4-3-3-ul lui Grigoraş într-un 4-2-3-1 ceva mai prudent.

Pandurii urmează exemplul Gazului ?

Europa, Europa, Europa. Acesta pare să fie cuvântul repetat obsesiv la Pandurii. Şeful Condescu pare să insiste pe acest obiectiv şi i-a comunicat clar de la bun început acest lucru şi lui Pustai. Antrenorul are experienţă de Europa după participarea cu Gaz Metan din urmă cu două sezoane. Atunci însă, Gazul a terminat pe 7 în campionat şi a mai urcat un loc după retrogradarea Timişoarei. Acum, ca să ajungă în Europa, Pustai trebuie să termine cu pandurii în primele 3. Ar merge şi locul 4, asta în cazul în care Cupa ar fi câştigată de o echipă care termină sezonul pe podium. „Am dorit să mă lupt pentru nişte obiective îndrăzneţe, o participare în cupele europene. N-am plecat de la Mediaş fiind dezamăgit de ceva anume. Mi-a fost greu, dar vine o vreme când trebuie să accepţi şi alte provocări. Calificarea în Europa a fost probabil cel mai frumos lucru de la Mediaş. N-aş vrea să fac o comparaţie între Pandurii de acum şi Mediaşul de acum 2 ani, e un lot bun, sperăm că o să fie la fel şi vom juca la fel de spectaculos şi în acest retur şi că vom obţine punctele necesare calificării”, spune tehnicianul care lasă Gazul după 5 ani şi 10 luni.

 „Sunt convins că mi-am asumat un risc foarte mare pentru că am venit în cel mai frumos moment, în plină glorie. Locul 4 este o clasare istorică şi vin după un antrenor care a fost foarte iubit la Tg-Jiu. Până la urmă suntem un club, nu pot să zic că un club mare, dar un club cu inimă mare! Pandurii e un club cu dorinţă şi cu ambiţie şi acest lucru m-a convins!”                   Cristi Pustai, antrenor Pandurii

Nu e pretenţios la achiziţii

Pustai ar putea fi urmat la Tg-Jiu de unii jucători de la Mediaş. Markovic sau Bawab sunt ţinte interesante pentru gorjeni, dar preţul lor e cam mare. „Jucătorii de la Mediaş sunt sub contract”, s-a rezumat să spună Pustai care neagă că a cerut să-i fie adus vreun jucător de la fosta sa echipă. Pustai aşteaptă primul stagiu din Antalya pentru a se lămuri în privinţa noilor săi jucători. Nici sfatul prietenului Grigoraş nu e de ignorat. „E un pic prematur să discutăm despre achiziţii pentru că de aceea avem două stagii de pregătire, după care definitivăm lotul. La momentul acesta am preluat un lot frumos, am vorbit şi cu Grig şi i-am mulţumit şi bineînţeles că în anumite probleme o să-l mai sun să mă mai consult cu el. Noi ne-am respectat tot timpul şi ne-am simpatizat şi pot să zic că suntem prieteni. E o relaţie de respect pentru amândoi, ne-am văzut de echipele pe care le-am antrenat şi mai mult am muncit decât am vorbit”, mai spune tehnicianul de 47 de ani. Grigoraş şi Pustai sunt jucători şi antrenori din aceeaşi generaţie. Ambii au jucat fotbal pe postul de atacant, Grig fiind mai în vârstă cu 6 luni decât Pustai.

5 – jucători noi au deja pandurii pentru retur: Buleică, Anton, Predescu, Nicoară şi Alaverdashvili

Cum ar putea arăta Pandurii cu Pustai pe bancă:

Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Vlad – Nistor, Voiculeţ – Predescu, Răduţ, Maxim – Lemnaru.    Rezerve: Lazar, Unguruşan, Rusu, Anton, Nicoară, Ibeh, Matulevicius.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: