Puţurile de la Polata au fost puse în funcţiune

 Debitul de apă al municipiului a fost suplimentat considerabil prin punerea în funcţiune a trei puţuri în zona cartierului Polata. Cele trei foraje noi de la Polata au fost puse, ieri, în funcţiune. Acestea împreună cu cel deja existent vor alimenta gospodăriile cetăţenilor din Polata, Ursaţi, Bârseşti şi cele de pe strada Calea Severinului din Târgu Jiu. De asemenea, vor constitui surse de rezervă pentru întreg municipiul. La inaugurare au participat autorităţile locale şi reprezentanţii firmei constructoare. Înainte de a fi pornite mecanismele de pompare a apei potabile a avut loc o slujbă de sfinţire a forajelor 2,3 şi 4 oficiată de preotul parohial, Ion Pădureanu. Panglica a fost tăiată de primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru care s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute prin această lucrare.
 „Sper ca odată cu punerea în funcţiune a puţurilor de la Polata şi Preajba să dispară problemele târgujieniilor privind lipsa apei potabile. Era păcat ca oamenii să nu aibă apă din moment ce în subsol sunt două mari surse ce puteau fi exploatate”, afirmă edilul. Primarul Florin Cârciumaru a mai precizat: „ Debitul de apă va creşte cu 50 litri/secundă din momentul în care vor funcţiona 4 puţuri la Polata şi 4 la Preajba. Lucrările privind extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă nu se vor opri aici deoarece municipiul Târgu Jiu este într-o continuă extindere, iar consumatorii se înmulţesc de la an la an. Intenţionăm ca până la toamnă să demarăm lucrările de construire încă 3 foraje în zona noului cartier din Narciselor şi a altor 3 în zona modulelor de locuinţe sociale din Iezureni.” Forajele sunt echipate cu pompe, tablouri electrice, 2 rezervoare de captare şi staţie de tratare a apei. Adâncimea forajelor este de aproximativ 350 metri. Fiecare dispune de grupuri de pompare autoreglabile care vor funcţiona în permanenţă aducând un aport suplimentar de 7 litri/secundă. Valoarea investiţiilor făcute la Polata se ridică la aproximativ 17 miliarde de lei vechi.

Flori pentru Primar

Locuitorii cartierului Polata au abandonat pentru câteva ore muncile agricole şi au venit chiar de pe câmp pentru a oferi bucheţele de flori primarului în semn de recunoştiinţă. Oamenii îşi amintesc că au suferit foarte mult din cauza lipsei de apă potabilă din anii trecuţi. Zilnic, erau nevoiţi să coboare şi să urce dealul cu găleţi şi bidoane în spate pentru a lua apă din Cernădie. Dumitru Giorgi în vârstă de 65 ani din Polata ne-a declarat: „Nici nu vreau să-mi amintesc prin ce am trecut anii de zile. Mama mea avea 90 de ani şi a cărat apă din Cernădie cu găleata până a murit. Era greu dacă urcai şi coborai dealul fără bagaje, dar cu ditamai găleţi pe timp de arşită". Ion Feroiu în vârstă de 81 ani a precizat: „Mulţumim primarului că ne-a scos din mocirlă. Aduceam apă cu butoaiele atunci când era secetă şi fântânile secau pentru a nu muri de sete vitele.”


Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: