Rada: „Atmosfera e plăcută la echipă iar pregătirea nu mi s-a părut grea”

Pandurii au avut în pregătire cu echipa doi dintre juniorii clubului care au fost recent promovaţi la echipa mare de către Sorin Cârţu, Rada şi Diaconu. Cunoscut ca fiind un descoperitor de talente care remarcă imediat viitori marii fotbalişti încă de la juniorat, Cârţu a ales doi tineri cu perspective de promovare, ei dovedind în acest stagiu că fac faţă nivelului de pregătire de la Liga I. Rada şi Diaconu s-au pregătit constant cu echipa, nu au avut problerme de acomodare şi au jucat constant în meciurile amicale. Dintre cei doi însă Ionuţ Rada are experienţa jocurilor în eşaloanele superioare fiind ceva mai mare decât colegul său, el evoluând sezonul trecut pentru echipa de liga a treia Energia Rovinari. 
Cel care a atras mai întâi atenţia lui Sorin Cârţu, încă de anul trecut, a fost Ionuţ Rada pe care l-a şi recomandat pentru lotul naţional de juniori. Rada a fost selecţionat de trei ori la naţională şi a participat deja la două turnee amicale şi trei jocuri oficiale, fiind acum în atenţia lui Emil Săndoi pentru a fi cooptat la echipa naţională de tineret. Aflat acum în Ungaria cu echipa, după ce s-a pregătit cu Pandurii în Austria, tânărul jucător a declarat pentru site-ul oficial al clubului că nu i s-a părut că pregătirea cu o echipă de liga I ar fi foarte grea deşi recunoaşte că e mai dificil decât la echipele de juniori. 


Reporter: Când ai venit la grupele de la Pandurii te gândeai că vei ajunge la echipa mare?
Ionuţ Rada: Îmi doream asta cu toţii, ne dorim şi am muncit pentru asta. Acum mă bucur că am ajuns la echipa mare. 
Rep.: Cum s-a întâmplat să fi selecţionat pentru a face parte din lotul echipei Pandurii?
I.R.: Anul trecut înainte de cantonamentul de iarnă au fost nişte antrenamente la care domnul Sorin a chemat mai mulţi juniori şi m-a ales şi pe mine printre cei patru care au plecat în Antalya. Când ne-a chemat la echipa mare eu am încercat să fac totul cât mai bine pentru a rămâne la aici.  
Rep.:Ce crezi că l-a impresionat pe antrenor?
I.R.: Îi place să promoveze juniorii şi cred că a văzut câteva calităţi necesare unui fotbalist la mine. Acum, în vară, mi-a spus după jocul şcoală de acasă, înainte meciului cu Internaţional, că voi face parte din lot. De fapt ne-a luat pe toţi deoparte şi ne-a ales pe mine şi pe Diaconu la echipă. Celorlalţi, care au mai fost cu Pandurii în pregătire, le-a spus că vor merge la Energia Rovinari unde îi va monitoriza în continuare. 
Rep.: Cum era să joci şi la juniori şi la liga a treia? 
I.R.: Jucam vineri la juniori şi duminică la Energia. Făceam antrenamente marţi şi miercuri cu Energia şi joi şi vineri cu juniorii dacă nu aveam în deplasare cu juniorii. Uneori când aveam meci în deplasare cu Energia sâmbătă nu mai jucam vineri la juniori. 
Rep.: Cum ţi se pare pregătirea cu o echipă de liga I?
I.R.: Atmosfera e plăcută, nu mi s-a părut pregătirea grea, e puţin mai dificil fiind vorba totuşi de prima ligă dar e bine. Am mai făcut anul trecut un cantonament cu Pandurii şi am făcut cantonamente la Rânca cu domnul Andreucă deci sunt obişnuit cu acest ritm de lucru. 



Rada e doar de doi ani la Pandurii 

Ionuţ Rada este din Târgu Jiu şi a terminat anul acesta liceul Sportiv din Târgu Jiu cu notă destul de mare, având media 9:25. La juniorii de la Pandurii a venit de doi ani, fiind transferat de la AS Ştiinţa Târgu Jiu, unde l-a avut antrenor pe Doru Mihuţ. La desfinţarea Şcolii de fotbal Ştiinţa juniorii de acolo au fost preluaţi de Pandurii, el fiind preluat împreună cu alţi cinci colegi de către antrenorul Constantin Andriucă la grupa care anul acesta a terminat junioratul. 

Component al echipei naţionale de juniori 

Fostul junior de la Pandurii, Ionuţ Rada, are doar 19 ani şi este component al echipei naţionale de juniori a României fiind sub observaţia lui Emil Săndoi pentru lotul de tineret. Rada a terminat recent junioratul la grupa de 1990 a clubului Pandurii şi a jucat sezonul trecut în liga a treia, la Energia Rovinari, dar şi la echipa de juniori republicani a clubului Pandurii Târgu Jiu. Acesta a evoluat pentru Energia aproape toate meciurile din sezonul trecut cu excepţia celor la care a fost plecat la naţionala Under 19 ani la care a fost convocat de trei ori pentru jocuri de calificare şi două turnee amicale. La naţională Rada a jucat toate cele trei meciuri de la turneul de calificare din Franţa, la Caene. A fost monitorizat la acest turneu şi de antrenorul selecţionatei Under 21 Emil Săndoi care îl urmăreşte în vederea promovării la echipa de tineret. 

Remarcaţi de managerul general 

Diaconu şi Rada au avut rezultate bune în această perioadă de pregătire fiind remarcaţi şi de conducerea clubului. Managerul general Viorel Temelescu a declarat că e surprins de modul în care s-au integrat şi s-au pregătit cei doi tineri care au jucat în toate meciurile amicale: „Pot să spun că remarcaţii turneului de pregătire din Austria au fost cei doi juniori, Rada şi Diaconu. Şi în amicale au jucat bine, dar şi la pregătire s-au comportat ca doi fotbalişti maturi. Chiar şi în ultimul amical, cu Apollon Limassol, Diaconu a jucat mai mult de 50 de minute şi a făcut-o foarte bine, iar Rada s-a dovedit un jucător de perspectivă, o eventuală soluţie pentru viitorul echipei Pandurii."





Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: