Rada vrea să-l facă uitat pe Chiricheş

Pandurii suferă după plecarea lui Chiricheş dar nu pentru mult timp! Tânărul Ionuţ Rada e gata să-i ia locul fundaşului ajuns la Steaua şi cere încredere din partea lui Grigoraş. Rada nu l-a convins încă pe antrenor. Cardoso va fi titular la începutul returului.

După 5 săptămâni petrecute mai mult prin cantonamente, Rada abia aşteaptă startul returului. Până atunci însă, gorjenii vor mai efectua un stagiu de 8 zile în Antalya.

Pe urmele lui Chiricheş-

Produs sută la sută al pandurilor, Rada ar putea călca pe urmele lui Chiricheş. Rada are deja câteva selecţii la naţionala de tineret a lui Emil Săndoi, la fel ca fundaşul ajuns la Steaua. Chiricheş a crescut enorm în ultimul an şi a făcut saltul de la Pandurii la Steaua şi de la naţionala de tineret la cea mare. Rada e mai tânăr cu doar 4 luni decât Chiricheş şi speră să prindă tricoul de titular după plecarea acestuia. „M-am pregătit bine în această perioadă, doar în primul cantonament am luat o pauză de 4 zile. În al doilea stagiu am dat sută la sută la fiecare antrenament şi mă simt bine că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să dau randament cât mai bun. Toată lumea se întreabă dacă eu şi cu Tătaru putem suplini absenţa lui Chiricheş. Noi asta încercăm să facem, dacă ni se dă şansa, noi pentru asta ne pregătim. Atunci când o să fie nevoie de noi la echipă să ajutăm că pentru asta suntem plătiţi, facem ce ne place şi e datoria noastră să dăm totul ca echipa să câştige. E mai dificil să ajung la naţionala mare dar totul depinde de mine, de cum joc, de şansa pe care o s-o am. Îmi doresc să ajung acolo”, spune Rada care e convins că Pandurii nu vor scădea ritmul în retur. „Normal că sunt optimist pentru retur, altfel n-aş avea ce să caut aici. O să fie un pic mai greu dar sunt convins că vom avea un parcurs, dacă nu la fel ca cel din tur, în paşi repezi o să ajungem la acelaşi nivel. Suntem un grup unit, ne ajutăm unii pe ceilalţi şi sunt sigur că o să fie bine.”

Cardoso, preferatul lui Grigoraş

Pe lângă calităţile fizice şi tehnice ale lui Rada, jucătorul de 21 de ani mai are un atu. Şeful Condescu l-a nominalizat ca principal candidat să-l înlocuiască pe Chiricheş. Condescu speră ca Rada să urmeze parcursul fundaşului care a ajuns la Steaua în schimbul a 700 de mii de euro. Momentan însă, Grigoraş nu-l vede pregătit suficient pe Rada şi va începe returul cu brazilianul Cardoso în centrul apărării. Cuplul Viera-Cardoso a fost folosit în amicalele importante iar Rada şi Tătaru sunt variantele de rezervă ale antrenorului.

8 – meciuri are Rada în liga întâi, 54 e cifra la care a ajuns deja Chiricheş

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: