Radio Infinit: Nicolae Daviţoiu, afaceristul putred de bogat, care vrea să ajungă primar al Târgu-Jiului

Are cinci terenuri, dintre care trei în Târgu-Jiu, două case şi două apartamente în Târgu-Jiu, un apartament în Bucureşti, conturi cu miliarde de lei vechi şi bijuterii de 20.000 de euro şi este dat în ziarele zilei ca posibil candidat al democrat-liberalilor la primăria municipiului. Într-un interviu de acum nici doi ani, Nicolae Daviţoiu înfiera oamenii de afaceri ajunşi în politică.

“Cei care s-au băgat în politică au făcut asta pentru a fi sponsorizaţi. Muncă puţină, bani mai mulţi, pentru că majoritatea care sunt în politică sunt persoane eşuate din punct de vedere economic şi au găsit un refugiu în politică. Este greu să crezi că te duci toată ziua să te ocupi de probleme politice fără să ai un avantaj. Cam ăştia sunt membrii partidelor politice, persoane fără valoare care nu au o altă şansă de a se descurca pe cont propriu şi trebuie să stea pe la uşile partidelor ca să fie angajaţi. De asta merg aşa de bine şi lucrurile în judeţ, la întreprinderile de stat: din minerit, energie şi ce mai avem prin judeţ.”

Asta declara într-un interviu acordat pentru Informaţia Gorjului, în iulie 2009, când partidul său guverna ţara alături de PSD, actualul democrat –liberal într-un articol intitulat: „Nicolae Daviţoiu – omul care face bani din piatră seacă”. Actualul lider de la municipiu mai spunea atunci că „în afaceri trebuie să fii jidan”, dar şi că primii trei afacerişti ai Gorjului au păcălit statul. Bazându-se pe aceste principii solide, afaceristul Daviţoiu vrea primar la Târgu-Jiu.

„Acest Nicu Daviţoiu, dacă-şi pune în funcţiune mecanismele specifice poate să ia şi el 5 %” spune deputatul Vasile Popeangă. Social-democratul  nu-i dă nicio şansă în confruntarea directă cu actualul primar Florin Cârciumaru.

Liberalul Dorin Taşcău, fost contracandidat al lui Florin Cârciumaru în localele din 2008, vorbeşte din experienţă, prin urmare este convins că Nicolae Daviţoiu are şanse cam până la piciorul broaştei să-l învingă pe actualul edil.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: