Rânca, pregătită de iarnă cu o salvare, hidranţi şi parcări

Rânca va beneficia iarna aceasta de o autoutilitară ultramodernă, de un echipaj de salvare, de un punct al Poliţiei şi de nu mai puţin de 600 de locuri de parcare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a dezbătut ieri intens problema pregătirii staţiunii Rânca pentru sezonul rece fiind expuse principalele măsuri ce vor fi luate în perioada următoare.

Spre deosebire de anul trecut, iarna acestui an nu va lua pe nepregătite autorităţile locale. „Pentru anul acesta au fost stabilite măsuri distincte pentru Rânca printre care se numără dislocarea la Garda de Intervenţie ISU Gorj de la Novaci a unei autospeciale care va deservi şi zona montană dar şi cele zece localităţi”, a declarat Traian Şuţă, prim adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

De asemenea, la Novaci va sta în permanenţă o salvare tip B pentru asistenţa medicală şi se va încerca amenajarea unui spaţiu pentru acordarea măsurilor de prim ajutor posibilelor victime.

Potrivit prefectului Liviu Andrei, măsurile de anul acesta vin în completarea celor de anul trecut astfel că dacă anul trecut erau la Rânca doar doi hidranţi, anul acesta vor fi 16 hidranţi de ultimă generaţie. „În ultima perioadă chiar am făcut o pasiune pentru zona Rânca pentru ca lucrurile să decurgă normal în sezonul rece. Avem <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Rânca un drum european, avem 16 hidranţi funcţionali faţă de doi care erau anul trecut din care unul abia dacă funcţiona, avem în jur de 600, 700 de locuri de parcare, avem un punct de Poliţie, avem o salvare care va fi tot timpul acolo. Nu am reuşit să înfiinţăm ce ne-am propus, şi un punct farmaceutic fie el şi ambulant, avem acea maşină, cea mai bună pe care o are ISU Gorj, avem maşini pentru deszăpezire, aşteptăm iarna”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

„Vrem ca în anii următori să nu se vorbească de judeţul Gorj ca fiind numai judeţul mineritului şi energiei ci şi un judeţ al turismului naţional”

Liviu Andrei, prefect de Gorj

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: