Protestează înhămat la căruţa cu dosare penale

Prefectura Gorj este datoare cu un răspuns unui cetăţean din Stăneşti care a cerut aprobare pentru un protest inedit. Omul a formulat o cerere acum un an în care cere să i se permită să meargă cu căruţa cu cele peste două sute de dosare pe care le are în instanţă, de la Stăneşti până la Târgu-Jiu. Omul are o supărare pe judecători de peste 10 ani, aproape niciunul nescăpând fără un dosar, dar bătrânul de 70 de ani nu poate suporta că i-au luat din pensie. Totul a început când a venit în Gorj să revendice moştenirea lăsată de tatăl său: cinci case şi 1, 5 ha de pământ. Omul a aflat că toate bunurile sale aparţineau altor persoane. Oameni de afaceri, judecători...

Ion Cârstoiu este cunoscut publicului ca fiind cel care are cele mai multe dosare intentate, peste două sute. Din lipsa spaţiului omul le ţinea în maşina de spălat, în frigider, iar acum.. în căruţă. Pentru că a primit nenumărate amenzi din cauza proceselor pe care le are, bărbatul vrea să protesteze. Ioan Cârstoiu, are de gând să-şi pună toate dosarele într-o căruţă şi să le aducă la Târgu-Jiu.

Ioan Cârstoiu are 70 de ani şi a venit în Gorj, din Lupeni, în urmă cu mulţi ani. După munca în mină, omul are o pensie frumuşică, sau cel puţin avea, pentru că de luna trecută i-au pus poprire pe pensie. În prezent bătrânul are pe rolul instanţelor peste 200 de dosare. El se judecă în special cu procurori, judecători şi poliţişti care după părerea gorjeanului încalcă frecvent legea. De aici i se trag probleme. „Am văzut că mi se opresc bani din pensie. O dată mi-au luat cinci milioane, o dată şase milioane şi am făcut o cerere la Fisc să-mi spună cine îmi opreşte bani, în ce cauze cu numărul de dosar că nici nu mai ştiu, pentru că mă judec cu foarte multe persoane”, spune bătrânul.

210 dosare

Dezamăgit de modul în care se face dreptate în judeţul Gorj vrea să protesteze. Ion Cârtoiu nu va intra în greva foamei şi nici nu se va posta în faţa vreunei instituţii cu pancarte cu diferite mesaje ci vrea să-şi pună toate cele 200 de dosare într-o căruţă şi să le aducă de la Stăneşti în Târgu-Jiu şi de ce nu la Bucureşti. „Am făcut o cerere la Prefectura Gorj şi am cerut prefectului să mă lase să protestez. Vreau să vin de la Stăneşti cu toate dosarele în căruţă până în Târgu-Jiu sau până la Bucureşti să văd. Acum aştept răspuns de la dumnealui”, povesteşte acesta. Răspunsul nu a venit, dar omul este perseverent şi mai face o hârtie. Oricum, vine zilnic în Târgu-Jiu pentru celelalte procese. Dacă nu e atent, prefectul Liviu Andrei se poate trezi cu un dosar penal...

„Am trecut de 200 de dosare. Ultimul este cu un judecător care a judecat o cauză în care eu am reclamat pe altcineva şi m-a pus pe mine să plătesc, iar pe celălalt l-a scos de sub urmărire penală. Pe ăsta l-am reclamat la Curtea de Apel Craiova. Mai am un proces cu un judecător care cred că nu ştie cum îl cheamă pentru că o dată se semnează într-un fel şi altă dată în alt fel”

Ioan Cârstoiu

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: