Angajaţii primăriei Logreşti îşi cumpără mâncare pe datorie

Angajaţii primăriei Logreşti nu şi-au primit salariile de trei luni astfel că, pentru a nu răbda de foame se văd nevoiţi să-şi ia cele necesare promiţând vânzătorilor de la magazinele din comună că vor achita produsele când vor lua salariul. Astăzi ar urma să primească salariile pe lunile august şi septembrie, potrivit contabilului acestei instituţii, care ameninţă cu demisia dacă nu va primi leafa.

Cei 24 de angajaţi ai Primăriei Logreşti muncesc gratis din luna august. Oamenilor li s-a promis în nenumărate rânduri că-şi vor primi salariile restante însă în zadar. „Nu am primit salariu de trei luni, ne descurcăm aşa cum putem. Unii se împrumută, alţii au în gospodărie animale, alţii au altă sursă de venit, o afacere mică, fiecare trăieşte cum poate. Aşteptăm salariile pentru că avem nevoie de bani“, a precizat Liviu Ţană, angajat la serviciul agricol din cadrul primăriei. 

Ca de obicei, primarul Ion Băluţă a trecut ieri pe la primărie doar pentru a da bună dimineaţa. Viceprimarul din comună, Elena Amza, nu ştie nici ea când vor avea bani să-şi achite datoriile. „Este o situaţie tristă, dar reală. Nici măcar nu pot să le spun când îşi vor primi banii, l-am întrebat pe domnul primar şi mi-a zis că <Ce ai nevoie de bani, aşteaptă>. Ce să le zic eu oamenilor când nici eu nu ştiu când se vor da salariile. Domnul primar trece o dată în zi pe la primărie, dimineaţa”, a precizat Elena Amza, viceprimar comuna Logreşti.

Contabilul îşi dă demisia

Unii dintre angajaţi, sătuli să se uite lung după lefuri, au hotărât să plece din primărie. Contabilul şef a anunţat deja că îşi dă demisia. Ion Dumitraşcu ocupă funcţia de contabil în cadrul primăriei Logreşti din anul 2008. Potrivit noii organigrame aprobată de către ANFP acesta a trecut pe funcţia de consilier asistent, lucru care înseamnă o diminuare considerabilă a salariului. „Dacă organigrama va fi votată de către consilierii locali în forma aprobată de către ANFP îmi voi da demisia, nu pot rămâne pe un salariu de 866 de lei”, a precizat Ion Dumitraşcu, contabilul primăriei. Acesta spune că este posibil ca astăzi să se dea salariile. Lunar pentru plata salariilor angajaţilor acestei instituţii se cheltuiesc 20.000 de lei.

Viceprimarul Elena Amza are cunoştinţă de intenţia angajaţilor de a părăsi instituţia şi ştie şi despre paginile întregi de datorii de pe caietele vânzătorilor din sat. „În urma aprobării noii organigrame salariile a 13 dintre angajaţii Primăriei Logreşti s-au redus cu mai mult de jumătate. Îl înţeleg pe domnul contabil pentru că de la 2.200 de lei să ajungi la un salariu de 866 de lei e ceva. Cu toţii avem rate, avem familii de întreţinut nu poţi să trăieşti cu un salariu de nimic”, a precizat aceasta.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: