Primăriţă dată în judecată de directorul şcolii pentru că i-a plătit datoriile

Scandalul dintre directorul Şcolii Generale Ţânţăreni şi primarul din localitate este departe de a lua sfârşit. Directorul şcolii a făcut plângere penală împotriva primăriţei din localitate acuzând-o de abuz în serviciu. Mai exact, el susţine că primăriţa Maria Vasilescu i-a micşorat abuziv salariu. Uimită de cele reclamate de Constantin Doroi, primăriţa explică de ce i s-au dat mai puţini bani la sfârşit de lună. Directorul este înglodat în datorii şi i s-a pus poprire pe salariu.

Cei doi sunt de multă vreme în conflict însă nu s-a ajuns până acum la judecată. Constantin Doroi, directorul Şcolii Generale din Ţânţăreni, s-a supărat foc când a văzut că pe fluturaşul de salariu din luna septembrie este trecută suma de 740 de lei fiind obişnuit cu un salariu de circa 4.000 de lei. „Mi-a tăiat abuziv salariul, din 42 de milioane la cât am dreptul eu am primit doar 7 milioane. Nu e posibil să-şi bată joc de mine, am gradaţie de merit, spor de director, de vechime, nu se poate să primesc doar 7 milioane. Am făcut adresă la primărie pentru a afla de ce, nu am primit un răspuns concret astfel că am făcut plângere la procuratură pentru abuz în funcţie. Această primăriţă nu poate juca cu legea”, a precizat Constantin Doroi, directorul Şcolii Generale Ţânţăreni.

„Are rate la bănci, salariul s-a redus din cauza popririlor”

Primarul comunei Ţânţăreni, Maria Vasilescu, a rămas mută de uimire când a aflat că va fi reclamată şi la Preşedintele României. „Nu eu i-am făcut reducerea, nu pot să fac eu aşa ceva. Sunt popriri, băncile ne-au trimis adresă să-i oprim banii, sunt datoriile dânsului nu i le-am făcut eu. Nu pot să-mi permit eu să-i micşorez salariu cuiva. El are pensie alimentară la soţie, are de la două bănci poprire, are la noi taxe şi impozite neplătite, amenzi de circulaţie, nici nu am putut să i le opresc pe toate că nu mai rămânea cu nimic”, a precizat Maria Vasilescu, primar comuna Ţânţăreni.

Directorul a rămas şi fără maşină

Constantin Doroi vrea să o reclame pe Maria Vasilescu şi la cele mai înalte foruri. „Voi face reclamaţie şi la Preşedinţie şi la Parlamentul. Am avut o maşină şi mi-au luat-o, era în leasing din cauză că mi-a micşorat salariu nu am avut cu ce plăti rata” a spus acesta. .Potrivit ştatului de plată, salariul net al directorului Constantin Doroi este 1.965 de lei. Din aceşti bani i s-au oprit 500 de lei pentru pensie alimentară, 200 de lei creanţe rezultate din împrumuturi la Citibank Europe PLC, 100 de lei pentru neachitarea unor datorii către Banca Cooperatistă Jiul Târgu Jiu şi 180 de lei pentru că are restanţe de impozite şi taxe locale în sumă de 3.314 lei.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: