„Hair-stilist“ pentru 400 de deţinuţi

Persoanele private de libertate de la Penitenciarul Târgu Jiu au propriul stilist. Acesta se ocupă de aspectul deţinuţilor de când a fost transferat de la penitenciarul din Craiova şi face o treabă foarte bună, susţin colegii săi de celulă. Marius Sălişteanu a învăţat meseria de frizer în detenţie, iar preţul este mai mult decât acceptabil… o cafea. Marius spune că deţinuţii din Târgu-Jiu sunt mai „cuminţi“ atunci când vine vorba de freze, dând drept exemplu colegii de celulă din Craiova, care doreau tot soiul de frizuri ciudate.

Marius Sălişteanu se ocupă de look-ul a peste 400 de deţinuţi. De când a fost transferat de la penitenciarul din Craiova la Târgu Jiu, Marius s-a împrietenit cu colegii de celulă şi le cere pentru un tuns, doar o cafea. Pentru a se perfecţiona tânărul a făcut şi un curs de specializare. „Am tuns când pe unul când pe altul şi am învăţat. După aceea am făcut şi un curs, iar acum cred că mă descurc. Sunt colegi de-ai mei care îmi cer tot felul de frizuri, care mai de care mai ciudate. Un coleg de la Craiova m-a pus să-i fac în cap o palmă. Aici nu au freze ciudate, sunt mai cuminţi, dar la Craiova, unde am fost prima dată încarcerat, îmi cereau tot felul de modele”, spune Marius.

Cei mai mulţi clienţi ai frizerului solicită tunsori clasice pentru a nu fi luaţi in vizor de şefi, însă recunosc faptul că şi-ar dori un alt look, mai excentric. „E cuminte freza mea, dar să ştiţi că nu mă caracterizează. Mie mi-ar plăcea să am o altă freză, ceva mai ciufulită. Dar nu-mi permit pentru că poate sunt luat în vizor de cadre şi chiar nu-mi doresc acest lucru. Mai am puţin şi mă eliberez şi apoi mă tund cum vreau eu”, susţine unul dintre clienţi.

Marius speră că la comisia de evaluare, ce va avea loc în curând, se va dispune eliberarea sa mai devreme decât la termen. Acesta se gândeşte să-şi pună în practică îndemânarea şi când va fi în libertate. „Păi nici nu ştiu să fac altceva şi vreau ca atunci când mă eliberez să îmi găsesc de lucru la o frizerie”, mai spune tânărul frizer.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: