Groapă de gunoi în apropierea râului Olteţ

O mulţime de gunoaie, deşeuri menajere şi resturi din construcţii zac în apropierea râului Olteţ, pe raza comunei gorjene Polovragi. Leonida Belgher, consilier local la Alimpeşti, a atras atenţia asupra acestei probleme de mediu. Autorităţile locale din Polovragi spun că este vorba de fosta groapă de gunoi a localităţii.

Gunoaiele au fost aruncate pe un deal, în apropierea râului Olteţ. Leonida Belgher spune că a descoperit aceşti munţi de gunoaie după ce mai mulţi localnici din Alimpeşti l-au sesizat că animalele nu vor să mai bea apă din râul Olteţ. „Este groapă de gunoi, de mai mulţi ani, milioane de tone de gunoi. Unii cetăţeni din Alimpeşti se plângeau că nu mai beau vacile apă din Olteţ. Am luat-o pe apă, la deal, spre Polovragi. Nu îmi vine să cred, de atâţia ani să nu vadă nimeni ce se întâmplă şi ce se scurge în Olteţ. Să nu vadă nimeni că Polovragiul aruncă, are groapă de gunoi în marginea Olteţului. E inadmisibil aşa ceva! Primăria aruncă, se ştie la nivelul primăriei dacă la 2-3 zile e un buldozer care nivelează acolo. Am impresia, nu ştiu sigur, e o firmă de gunoi care duce gunoiul acolo, că e mai aproape”, a spus Leonida Belgher.

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, spune că acea groapă de gunoi a fost închisă demult, dar încă mai sunt persoane care încalcă legea şi aruncă tot acolo fel de fel de gunoaie. „Nu este la marginea Olteţului. Este fosta groapă de gunoi a localităţii, care a fost închisă şi cetăţenii mai duceau anumite deşeuri rezultate din construcţii. Dar, în câteva rânduri, rânduim persoane de la Legea 416 să facă pază în zona respectivă. Întotdeauna am surprins, personal, persoane din alte localităţi care veneau şi descărcau. De fapt, am fost avertizaţi de persoanele de la pază că vin persoane din alte localităţi cu utilaje mari şi descarcă gunoaie menajere. Am intervenit, i-am pus să încarce, s-au luat de fiecare dată de către cei de la 416, am strâns gunoaiele şi au fost selectate şi date către firmele de prestări servicii de salubritate. Cert este că în fiecare zi de luni se trece pe la groapă şi se verifică, pentru că peste săptămână se mai aduc deşeuri rezultate din demolarea construcţiilor”, a explicat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Mai mult, autorităţile din Polovragi susţin că apa râului nu este poluată, explicând că nu există scurgeri de pe versanţi.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: