Raportul privind violențele din 10 august a fost declasificat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că raportul privind evenimentele din 10 august 2018 a fost declasificat și înaintat către DIICOT. Pentru public însă, informațiile nu sunt disponibile. 

"Comisia din Ministerul de Interne a lucrat pentru declasificarea raportului privind protestele din 10 august, clasificat la vremea respectivă de către conducerea ministerului. Azi am primit ultimul aviz solicitat pe parcursul acestei proceduri de la instituțiile implicate în derularea evenimentelor din 10 august. În consecință, comisia a decis declasificarea raportului", a comunicat ministrul Vela.

Opinia publică nu are însă acces la informații. "Nu putem da detalii despre raport până nu se finalizează ancheta penală", a spus ministrul Vela. Cum astfel de anchete durează în România zeci de ani, desecretizarea raportului nu înseamnă deocamdată mare lucru pentru opinia publică.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la Digi24, că nu știe ce conține dosarul 10 august, dar că va afla joi, când cel mai probabil va fi desecretizat de Ministerul de Interne. El a spus că nu ar vrea ca dosarul 10 august să aibă aceeași soartă ca dosarele Minieriadei și Revoluției.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: