Răscol spune că Sarcină nu poate susține singur echipa de fotbal

Echipa de fotbal ACS Viitorul Târgu Jiu, care este susținută financiar de omul de afaceri Nicolae Sarcină, aspect confirmat de team-managerul Gabriel Răscol, are ca obiectiv calificarea în play-off. Oficialul formației de Liga 2 spune că Sarcină nu poate susține singur echipa și speră la ajutor financiar de la Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean, dacă Pandurii ar intra în faliment.

Pandurii Târgu Jiu și ACS Viitorul Târgu Jiu, cele două echipe care joacă pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu sunt ambele în insolvență. Dacă Pandurii speră ca până la următorul termen al procesului de insolvență să poată începe plățile către creditori și să iese din insolvență, ACS Viitorul Târgu Jiu a început procedura de reorganizare abia prin luna mai a acestui an, după ce în februarie s-a aprobat intrarea în insolvență a echipei de fotbal.

Team managerul celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, Gabriel Răscol, crede că echipa lui Nicolae Sarcină ar avea șanse în plus la promovare cu susținerea Primăriei Târgu Jiu și a Consiliului Județean Gorj, foști asociați la Pandurii.  Răscol a vorbit în termeni elogioși, în cadrul emisiunii  „Sportul Gorjean” de la Accent TV, la adresa bazei sportive care s-a construit la Târgu Jiu datorită echipei Pandurii, echipă al cărei faliment este așteptat de cei de la ACS Viitorul Târgu Jiu ca să se poată bucura de sprijinul autorităților locale. „Avem o bază sportivă destul de frumoasă și sunt echipe din Liga 1 care își doresc să vină să joace la noi. E clar că Primăria și Consiliul Local și Consiliul Județean … și domnul Sarcină are nevoie de sprijin pentru că este foarte greu să susții singur o echipă, și ar fi extraordinar să se strângă toți la o masă și să ia o decizie pe care toți să o accepte și să fie de acord să se facă o echipă competitivă care să promoveze în Liga 1. Eu zic că sunt șanse de 90 % să vină lângă noi dacă Pandurii va intra în faliment”.

Nu este clar însă ce legătură ar avea eventualul faliment al echipei Pandurii cu sprijinul autorităților locale pentru echipa lui Nicolae Sarcină pentru că nici Consiliul Local și nici Consiliul Județean nu mai sunt acționari la Pandurii și sprijină acum echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. În plus și ACS Viitorul Târgu Jiu este tot în insolvență, la fel ca și Pandurii, și ar putea la fel de bine să intre în faliment înainte să apuce să promoveze.

Vizualizări: 1,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: